You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?  

Milyen időnk lesz a hétvégén?  

Az előrejelzést Judit Sorselemző támogatta!

Hétvégére ízelítőt kaphatunk a télből, hózáporok, erős szél és hideg levegő is érkezik. Érdemes vastagon öltözni, hideg lesz.

Borús péntek!

Péntek délután sok felhő lesz felettünk, a délutáni órákban több hullámban érkezhetnek észak felől záporok a térségünkbe. A hőmérsékelt maximuma 9 és 11 fok között alakulhatnak. A nyugati szél mérsékelt lesz. Estére is várhatóak záporok a térségünkben, közben északnyugat felől érkezik a hidegebb levegő, marad a ború.

Hózáporos, szeles szombat!

A hajnali órákban északnyugat felől több hullámban érkeznek csapadékgócok, melyek nem lesznek olyan erősek, így számottevő csapadékra nincs kilátás. Jobbára hózáporok érkeznek, de néhol előfordulhat a vegyes halmazállapot is. Megmaradó hóra nincs kilátás, maximum átmenetileg. A hajnali minimumok 1 és 3 fok között alakulhatnak. Az északnyugati szél kezdetben mérsékelt lesz, majd a déli órákhoz közeledve megerősödik.

Merk Ferenc fotója

Délután szűnni kezd a csapadék, de az északnyugati szél a kora esti órákig élénk, olykor erős lesz. Szakadozottá válik a felhőzet. A hőmérséklet maximuma 3 és 5 fok között alakul. Estére mérséklődik a szél, a hőmérséklet gyorsan csökkenni kezd. Az éjszaka folyamán újból beborul.

Hózáporok vasárnap is!

Vasárnap hajnalra a minimumok -2 és +1 fokig csökkennek. Északnyugat felől a kora hajnali órákban vastagabb felhők érkeznek, melyből elszórtan alakulhat ki hózápor a térségben. Jelentős mennyiség nem várható, de átmenetileg foltokban kifehéredhet a táj. Az északnyugati szél megélénkül, olykor megerősödik. A délelőtti órákban folytatódik a felhőátvonulás, de esni már nem fog.

Strifler Mónika fotója

A délután első felében még erős lesz az északnyugati szél, majd mérséklődik. A hőmérséklet ezen a napon 3 és 5 fok között alakulhat. A késő délutáni órákban újabb hózáporok érkezhetnek, jelentéktelen mennyiségű csapadékkal. A minimumok estére fagypont közelébe hűlnek vissza.

Kiemelt kép – Szabó Lilla Gabriella