You are currently viewing Hidegebb levegő érkezik!

Hidegebb levegő érkezik!

  • Post author:
  • Post category:Cikkek

A következő napokban hidegebb levegő érkezik térségünkbe, az ilyenkor megszokott hőmérsékletek várhatóak. Csapadék már csak záporok formájában alakulhat ki!

Melegfront csütörtökön!

Csütörtök reggel északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Az északi szél mérséklődik. Ennek hatására a hajnali minimumok -5 és -2 fok közé csökken. Hidegebb a völgyekben lesz. Kezdetben az északi szél mérsékelt marad, majd nyugatira vált. Északnyugat felől felhőátvonulásra kell készülnünk, melegfront érkezik.

Nagy Rozi fotója

Délután kezdetben közepesen felhős lesz az ég, majd estére felszakadozik a felhőzet. A délnyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet maximuma 5 és 7 fok között alakulhat. Estére csökken a felhőzet és kiderül az ég. Gyors zuhanásba kezd a hőmérséklet, mindenhol fagypont közelébe alakul majd.

Hidegfront pénteken!

Péntek hajnalban északnyugat felől egy hidegfront érkezik, melynek hatására beborul az ég. A hajnali minimumok -3 és +1 fok között alakulhatnak, a völgyekben lesz a hidegebb! A délelőtt folyamán elszórtan záporok előfordulhatnak, de jelentős csapadék nem várható. Délelőtt a délnyugati szél lesz jellemző, majd a front átvonulása ideje alatt átmenetileg megélénkül az északnyugati szél. A déli órákban marad a borult idő, a hőmérséklet 5 fok fölé emelkedik.

Szabó Gabriella fotója

Délután továbbra is erősen felhős-borult időben lesz részünk. A hőmérséklet maximuma 7 és 9 fok között alakul, de északnyugat felől már megindul a hidegebb levegő térségünkbe is. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. Este borult idő lesz jellemző, de csapadékra nem kell számítanunk. Az északnyugati szél mérsékelt marad. A minimumok 5 fok alá hűlnek.

Szürke, szeles, hideg hétvége!

Szombaton a reggeli órákban feltámad az északnyugati szél. Hajnalra a minimumok fagypont közelébe esnek vissza, de a megélénkülő szél miatt a hőérzet jelentősen csökken. Aki kinti programot szervez érdemes vastagon felöltöznie, ugyanis a napsugarak sem fognak melegíteni minket, borult lesz az égbolt. Kis eséllyel elszórtan záporok alakulhatnak ki. A délutáni maximumok 4 és 6 fok között alakulhatnak.

Kiss Dóra fotója

Vasárnap reggelre felszakadozhat a felhőzet, és többfelé fagyos lehet a reggel. Az északnyugati szél továbbra sem fog mérséklődni, marad élénk, olykor erős. Észak felől további hideg levegő áramlik be fölénk, délután sehol sem emelkedik a hőmérséklet 5 fok fölé. Szakadozott lesz a felhőzet és néhol záporok, vegyes halmazállapotú, illetve hózáporok alakulhatnak ki.   A szél csupán hétfő reggelre mérséklődhet!

A folytatásban marad a hideg levegő, sőt, jelentős bizonytalansággal jövő héten megláthatjuk az első hópelyheket is, de megmaradó hóra egyelőre biztosan nincs kilátás!

Kiemelt kép – Meteo Mecsek