You are currently viewing Enyhe idő után újabb front!

Enyhe idő után újabb front!

Nem marad hiány a következő napokban a frontokból. Hétfőn hirtelen nagyon felmelegszik az idő, majd hirtelen egy front hatására visszaesik. Változékony időnk lesz.

Felhős, de enyhe hétfő!

Hétfő hajnalban a hőmérsékelt minimuma 3 és 5 fok közé hűl csupán. Sok fel a felhő felettünk, csak rövidebb időre süthet ki a nap. A délnyugati szél mérsékelt lesz, de átmenetileg megélénkülhet. Csapadék nem várható. A hőmérséklet a déli órákra meghaladja a 10 fokot.

Lorencz Zsuzsanna fotója

Délután folytatódik az erősen felhős idő. A hőmérsékelt maximuma 14 és 16 fok között alakul, ami az ilyekor megszokottnál jóval magasabb. A délnyugati szél mérsékelt lesz. Csapadék nem várható. Az esti órákban délnyugat felől beborul az ég, de ekkor még nem várható csapadék. A hőmérséklet 10 fok alá hűl.

Hidegfront kedden!

Kedden a hajnali órákban délnyugat felől egy mediterrán ciklon érkezik, melyhez egy hidegfront is tartozik. Mindenütt várható eső, többfelé eshet jelentős, akár 10 mm-t meghaladó mennyiség is. Hajnalban a minimumok 5 és 8 fok között alakulnak. Délelőtt folytatódik a csapadékos időjárás. Délelőtt a keleti szél mérsékelt lesz, majd a déli óráktól északnyugatira vált.

Varnyú Dénesné Pott Ágnes fotója

Délután kezdetben még lehet csapadékra számítani, majd fokozatosan mindenütt megszűnik. A hőmérséklet maximuma 9 és 11 fok között alakulhat. Estig marad a borult idő, napsütésre ezen a napon nincs kilátás. Az esti órákban a hőmérséklet 10 fok alá hűl. Az északnyugati szél pedig többfelé megélénkül.

Hűvöskés folytatás!

Deák István fotója

Szerdán sok felhő mellett, erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. A hőmérsékelt maximuma alig haladja meg az 5 fokot. Csütörtök reggelre kiderül az ég és a szél is eláll. A szezon első komolyabb mínuszai is megérkezhetnek, többfelé esik majd a hőmérséklet -5 fok alá!

Kiemelt kép – Berényi Viktória