You are currently viewing Milyen időnk lesz hétvégén?

Milyen időnk lesz hétvégén?

Az előrejelzést Judit sorselemző támogatta!

A hétvégére markáns lehűlés érkezik. Viharos szélre és az ilyenkor megszokott hőmérsékletre készülhetünk. Lássuk a részleteket.

Péntek hajnalban érkezik a változás!

Pénteken a hajnali óráktól nyugat-délnyugat felől többfelé elered az eső, jelentős csapadékra van kilátás. A hajnali minimumok 3 és 5 fok között alakulnak. Délelőtt folytatódik az esős idő, ekkor még az északnyugati szél csupán mérsékelt lesz. A hőmérséklet a déli órákra alig emelkedik a reggelihez képest.

Laczkó Martin fotója

A kora délelőtti órákban átvonul felettünk a front és közben szűnik a csapadék is, csupán elszórtan alakulhat ki zápor. Felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. A hőmérséklet maximuma 6 és 8 fok között alakul, de ezen rontani fog az erőssé, olykor viharossá fokozódó északnyugati szél, mely az esti órákra tovább erősödik majd.

Szélviharos szombat!

Szombaton hajnalban már szakadozott lesz a felhőzet és csapadék nem várható. A délelőtt folyamán északnyugat felől tisztulni kezd az ég, csupán felhőátvonulások fordulhatnak elő. A hőmérsékelt hajnalban 2 és 4 fok között alakulhat. Az északnyugati szelet többfelé kísérheti erős, jobbára viharos lökések. A legerősebb lökések 60 és 80 km/h között lehetnek. A hőmérsékelt a déli órákban alig emelkedik 5 fok fölé, és ezen csak rontani fog a szél.

Török Andrásné fotója

A délután folyamán folytatódik a szeles idő, továbbra is erős, olykor viharos lökésekre van kilátás. A felhőzet tovább csökken. A hőmérséklet maximuma 6 és 8 fok között alakulhat, ám a szél miatt ezt jóval hidegebbnek érezhetjük. Estére veszít erejéből a szél, de még mindig élénk, olykor erős lökések lehetnek. A hőmérséklet éjjel fagypont közelébe csökken.

Hűvös vasárnap!

Vasárnap hajnalban a hőmérséklet mindenütt fagypont alatt alakul, a leghidegebb órákban -3 és -1 fok közötti minimumokat mérhetünk. A szél reggelre lecsökken, és derült időnk is lesz. Délelőtt sokat nem emelkedik a hőmérsékelt, 5 fokos maximumokat mérhetünk. Nyugat felől vastagabb felhők érkeznek, de esni nem fog.

Turi Eszter fotója

Délután folytatódik az erősen felhős idő, a délnyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet maximuma 5 és 7 fok között alakul. Estére marad a felhős idő, csapadék nem várható, a minimumok 5 fok alá hűlnek. A déli szél mérsékelt lesz.

Kiemelt kép – Dankó Judit