You are currently viewing Pénteken érkezik az újabb front!

Pénteken érkezik az újabb front!

Szerdán és csütörtökön kissé nyugodtabb időnk lesz, majd pénteken hajnalban nyugat felől újabb hidegfront érkezik!

Jelentős eső várható!

Pénteken a hajnali óráktól nyugat-délnyugat felől többfelé elered az eső, jelentős csapadékra van kilátás. A hajnali minimumok 3 és 5 fok között alakulnak. Délelőtt folytatódik az esős idő, ekkor még az északnyugati szél csupán mérsékelt lesz. A hőmérséklet a déli órákra alig emelkedik a reggelihez képest.

Wojciechowski Borbely Judit fotója

Feltámad a szél!

A kora délutáni órákban átvonul felettünk a front és közben szűnik a csapadék is, csupán elszórtan alakulhat ki zápor. Felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. A hőmérséklet maximuma 6 és 8 fok között alakul, de ezen rontani fog az erőssé, olykor viharossá fokozódó északnyugati szél, mely az esti órákra tovább erősödik majd.

Sándor Petra fotója

Viharos szél és max 5 fok!

Szombatra nem érdemes szabadtéri programot szervezni. A maximumok ezen a napon 5 fok közelébe alakulhatnak és mellé viharos, olykor 60-80 km/h szél lesz egész nap a jellemző. A hőérzetünk fagypont alatt alakulhat. Vasárnap van esély arra, hogy kicsit mérséklődjön a szél és kisüssön a nap, viszont hajnalban fagyhat és napközben sem lesz melegünk. Na de mit is várunk így november közepén?!

Hétvégi előrejelzésünk csütörötkön 16:00-kor érkezik!

Kiemelt kép – Kocsis Zsolt