You are currently viewing Rengeteg eső jön!

Rengeteg eső jön!

Kedden délután egy mediterrán ciklon érkezik, mely jelentős csapadékot hoz magával. Az eső még szerdán is kitart. Olyan jelentős, hogy már figyelmeztetést is kiadtak!

Baranyában jelentős, 20 mm-t meghaladó eső hullhat kedden! Emiatt citromsárga figyelmeztetés van érvényben!

Kedden hajnalban délnyugat felől erőteljes melegedés kezdődik, a reggeli órákban a hőmérséklet csupán 10 fokig hűl. Gyenge csapadékhullás előfordulhat, de jelentős csapadék ekkor még nem fog esni. A délelőtti órákban folyamatosan melegedni kezd a levegő, a hőmérséklet délelőtt közel 20 fokig melegszik az idő a déli órákra. A délnyugati szél kezdetben mérsékelt lesz, majd fokozatosan erősödni kezd.

Szabó Zoltán fotója

Délután folytatódik az enyhe idő, a maximumok közel lehetnek a 20 fokhoz. Kezdetben melegfronti hatás érvényesül. A kora esti órákig csak elvétve alakul ki csapadék, majd egy mediterrán ciklon érkezik, és többfelé ered el az eső. Jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. A késő esti órákig helyenként 20 mm-t meghaladó eső zúdulhat le, és ez szerda hajnalban csak tovább gyűlik. A délkeleti szél élénk lesz este. A hőmérsékelt 10-12 fokig csökken.

Szerdán is folytatódik!

Szerdán hajnalban további csapadékhullásra van kilátás, mely egészen a reggeli órákig kitart. Összeségében ekkor is jelentős csapadékra van kilátás. A reggeli órákban északnyugat felől szűnni kezd a csapadék, felszakadozik a felhőzet. Délelőtt a felhőátvonulásokból elszórt záporok alakulhatnak ki. A hajnali minimumok 9 és 12 fok között alakulhatnak, enyhe lesz az idő. A délkeleti szél északnyugatira vált és többfelé élénkül meg, de viharos lökésekre nem kell számítanunk.

Szabó Gabriella fotója

Délután folytatódik a felhőátvonulásos idő, többfelé alakulhat ki futó zápor. Az északnyugati szél kezdetben élénk lesz, majd veszít erejéből és délnyugatira vált és mérséklődik. A hőmérséklet maximuma 14 és 16 fok között alakul. Estére szűnni kezd a csapadékhajlam és a felhőzet is szakadozni kezd. Párássá válhat a levegő. Az esti minimumok 5 fokig csökkennek. Egész nap hidegfronti hatásra kell készülnünk.

Csütörtökön lélegzetvételnyi szünetet tart a csapadék, majd pénteken újból rázendít, jelentős mennyiség eshet ezen a napon is.

Kiemelt kép – Walke Mári