You are currently viewing Frontokból nem lesz hiány!

Frontokból nem lesz hiány!

Frontokból nem lesz hiány a következő napokban. Gyenge felmelegedés után újból visszahűl a levegő. Frontérzékenyeknek nem lesz leányálom a következő pár nap!

Melegfront hétfőn!

Hétfő hajnalban vastagabb felhőzet érkezik, melyből kis eséllyel gyenge eső is kialakulhat. A minimumok 2 és 4 fok között alakulhatnak. Átmenetileg felszakadozhat a felhőzet délelőtt, de jobbára borult időben lesz részünk. A nyugati szél mérsékelt lesz. A déli órákban a hőmérséklet meghaladja a 10 fokot.

Rattinger Eszter fotója

Délután kissé felszakadozik, de még mindig sok felhő lesz felettünk. A hőmérsékelt maximuma 11 és 13 fok között alakulhat. Melegfronti hatás érvényesül, a délnyugati szél mérsékelt lesz. Estére újból vastagabb felhőtakaró érkezik, de csapadék nem várható. A felhős időnek és a délies áramlásnak köszönhetően enyhébb légtömegek érik el térségünket, este 10 fok közelébe csökken a hőmérséklet.

Súroló hidegfront kedden!

Kedden reggel megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem várható a délelőtti órákban. A minimumok hajnalban 8 és 10 fok között alakulnak, enyhe éjszakánk lesz. A délnyugati szél kezdetben mérsékelt lesz, majd a déli órákhoz közeledve megélénkül. A szél enyhe levegőt szállít, délben már közel 15 fok lehet.

Szabó Katalin fotója

Délután tovább enyhül az idő, a maximumok 16 és 18 fok között tetőzhetnek. A délnyugati szél tovább erősödik. Sok felhő lesz felettünk, csapadék a délután első felében csak kevés helyen fordulhat elő, majd a kora esti óráktól északnyugat felől egy hidegfront súrolja térségünket, többfelé kezd el esni az eső. A kezdeti élénk délnyugati szelet estére mérsékelt északnyugati váltja.

Szerdán frontmentes!

A hidegfront csapadékmezeje északnyugat felől a hajnali órákban átvonul felettünk, többfelé lehet számítani záporra és tartósabb esőre is. Délelőtt északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, de a felhőátvonulásokból számítani kell további záporokra. A minimumok hajnalban 8 és 10 fok között alakulnak.

Hoffer Kovács Katalin fotója

Délután folytatódik a záporos idő, egészen a kora esti órákig számítani kell csapadékra. A maximumok igen enyhén alakulnak, 14 és 16 fok várható, bár az élénk, olykor már erős északnyugati szél valamelyest csökkent hőérzetünkön. Estére felszakadozik a felhőzet és a szél is mérséklődik.

Csütörtökön melegfront!

Csütörtök hajnalban még kevés lesz a felhő felettünk, és a szél is mérséklődik, így az előző napokhoz képest hűvösebb lehet. Néhol köd és párafolt kialakulhat. A minimumok 3 és 5 fok között alakulhatnak, de a völgyekben ennél kevéssel hűvösebb is lehet. Délelőtt megnövekednek a gomolyfelhők, de csapadék nem várható.

Pánczél Géza fotója

A déli óráktól északnyugat felől vastagabb felhők érkeznek, egy melegfront vonul át felettünk, de esni nem fog. A hőmérséklet maximuma 11 és 13 fok között alakul. a déli-délnyugati szél mérsékelt lesz. Este már északnyugat felől egy hidegfront közelít meg bennünket, ám sok változás ekkor még nem lesz.

Hidegfront pénteken!

Szabó Zoltán fotója

Pénteken egy hidegfront érkezik, és jellenlegi modell számítások szerint jelentős esővel vonul át felettünk. A hőmérséklet jelentősen visszaesik az előző napokhoz képest, a maximumok 10 fok alatt maradnak. Szombaton viharos északnyugati szél mellett a hőérzet jelentősen csökkenni fog.

Kiemelt kép – Laczkó Martin