You are currently viewing Milyen idő lesz hétvégén?

Milyen idő lesz hétvégén?

Az előrejelzést Judit Sorselemző támogatta!

Hétvégére lehűlés érkezik, és egyre többfelé ered el az eső. Szélből sem lesz hiány. Csupán vasárnap lehet kiránduló időnk.

Front pénteken!

Délután tovább terjeszkedik a csapadék, de a mennyiség összességében 10 mm alatt maradhat. A szél csak este fordul északira, ami meg is élénkül. A hőmérséklet maximuma 9 és 11 fok között alakul. A csapadék a késő esti órákig kitart. A hőmérséklet estére jelentősen visszaesik.

Borult, időnként esős szombat!

Reggel borús időre ébredhetünk, időszakos esővel. A hőmérséklet 3 és 5 fok között alakulhat. Az északnyugati szél többfelé élénkül meg, így a hőérzet tovább csökken. Délelőtt tovább folytatódik a borús, időnként csapadékos idő.

KIncses Krisztián fotója

Délután sem változik időjárásunk, marad a borult idő, időnként elered az eső. Az északnyugati szél az esti órákig élénk lesz, majd veszít erejéből. A hőmérséklet maximuma 8 és 10 fok között alakul. Estére szakadozni kezd a felhőzet, nyugat felől kiderül az ég. A hőmérséklet estére jelentősen visszaesik, szinte mindenhol 5 fok alá.

Átmenetileg kisüthet a nap!

Vasárnap hajnalban a hőmérséklet 1 és 3 fok közé hűl vissza. Kezdetben sokfelé lesz felhős az ég, majd mindenütt kisüt a nap. Hajnalban köd és párafoltok is kialakulhatnak, de azok reggelre feloszlanak. Délelőtt sok napsütésben lesz részünk. A déli szél mérsékelt lesz.

Skuterané Salamon Anikó fotója

Délután kezdetben napos időnk lesz, majd nyugat felől vastagabb felhőzet érkezik térségünkbe. A délután második felében néhol záporeső előfordulhat. A hőmérséklet maximuma 9 és 11 fok között alakul. A déli szél mérsékelt lesz. Estére jelentősen visszahűl a levegő, a minimumok 0 fokhoz közelíthetnek, hétfő hajnalban a térség nagy részén fagyra kell számítani.

Kiemelt kép – Lelkes Dominik