You are currently viewing Lassú lehűlés körvonalazódik!

Lassú lehűlés körvonalazódik!

A hét közepén kissé megnyugodni kezd az idő, majd péntektől több front hoz jelentősebbnek mondható lehűlést térségünkbe.

Kissé már visszahűl!

Szerda reggel többfelé ébredhetünk erősen felhős időre, sőt néhol köd és párafoltok is kialakulhatnak, melyek a délelőtti órákban feloszlanak. A hőmérséklet hajnalban 4 és 6 fok között alakulhat. Az északnyugati szél délelőtt többfelé megélénkül, majd fokozatosan mérséklődik. Csapadék nem várható. 

Hirt Valéria fotója

Délután nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet és többfelé süt ki a nap. Az élénk északnyugati szelet mérsékelt délnyugati vált. A hőmérséklet maximuma 13 és 15 fok között alakul. Estére teljesen kiderül az ég, a hőmérséklet 10 fok alá hűl. A délnyugati szél mérsékelt marad.  

A völgyekben fagyhat!

A csütörtök hajnal igen csípős lehet, a minimumok 1 és 3 fok között alakulhat, ám a Duna és Dráva völgyeiben többfelé alakulhat ki talaj-menti fagy is. A déli szél kezdetben mérsékelt lesz, majd a déli órákhoz közeledve megélénkül. Délelőtt sok napsütésben bízhatunk.

Wojciechowski Borbély Judit fotója

A déli óráktól északnyugat felől fátyolfelhők érkeznek, melyek szűrni kezdik a napsütést. A déli szél kezdetben élénk lesz, majd veszít erejéből. A hőmérséklet maximuma 13 és 15 fok között alakulhat. A késő esti órákig kevés felhő lesz felettünk, ekkor északnyugat felől egy hidegfront és annak vastag felhőzete érkezik térségünk fölé. Esni ekkor még nem fog. A délkeleti szél mérsékelt lesz, a minimumok pedig 10 fok alá hűlnek.

Pénteki hidegfront!

Pénteken a reggeli óráktól nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet és egyre nagyobb területen ered el az eső, ám jelen modell előrejelzések szerint jelentős mennyiség nem várható. A hőmérséklet reggelre 4 és 6 fok közé hűl. A déli, majd a keleti szél délelőtt mérsékelt lesz.

Deák István fotója

Délután tovább terjeszkedik a csapadék, de a mennyiség összességében 10 mm alatt maradhat. A szél csak este fordul északira, ami meg is élénkül. A hőmérséklet maximuma 9 és 11 fok között alakul. A csapadék a késő esti órákig kitart. A hőmérséklet estére jelentősen visszaesik.

Változékony hétvége!

A hétvégén északnyugati áramlással hűvösebb levegő érkezik térségünk fölé. A maximumok 10-12 fok között alakulhatnak. Sok felhő lesz felettünk, de lesznek olyan átmeneti időszakok mikor több órás napsütésben is bízhatunk. Némi csapadékra is készülnünk kell. Főképp szombaton élénk lesz az északnyugatias légmozgás.

Részletes hétvégéi előrejelzésünk csütörtökön 16:00-kor érkezik!

Kiemelt kép – Kiss Dóra