You are currently viewing Milyen időnk lesz hétvégén?

Milyen időnk lesz hétvégén?

Az előrejelzést Judit Sorselemző támogatta!

Pénteken és vasárnap is egy front vonul át felettünk. A kettő közt napos időnk lehet. Kirándulni inkább szombaton lesz érdemes.

Távolodó front!

A kora délutáni órákig csapadékos idő várható, többfelé várható még jelentős eső. A délután második felében nyugat felől szakadozni fog a felhőzet és többfelé kisüt a nap. A délnyugati szél is mérséklődni fog. A hőmérsékelt maximuma 17 és 19 fok között alakulhat. Estére újból felhős időnk lesz, de esni nem fog. A minimumok 10 fokig esnek vissza.

Beréti Zoltán fotója

Nyugodt szombat!

Szombat reggel még kezdetben gyengén felhős időnk lesz, majd a déli órákig még fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Átmenetileg hajnalban pára és ködfoltok alakulhatnak ki, mely a reggeli órákban feloszlanak. A hajnal igen hideg lesz, a minimumok 4 és 6 fok között alakulhatnak, a völgyekben pár fokkal hűvösebb is lehet. Az északnyugati szél mérsékelt lesz.

Kóródi Barbara fotója

Délután már zavartalan lesz a napsütés. A hőmérséklet is emelkedni kezd, a maximumok 16 és 18 fok között alakulhatnak. Az északnyugati szél a délután második felére délire-délnyugatira vált és megélénkül. Az esti órákig marad a derült ég, majd éjféltől egy hidegfront közelíti meg térségünket. A hőmérséklet estére kevéssel 10 fok alatt alakulhat.

Hidegfront vasárnap!

Vasárnap hajnalban nyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, a délnyugati szél tovább erősödik. Délelőtt még csak elszórtan számíthatunk záporokra, majd a déli órákhoz közeledve egyre többfelé ered el az eső. A záporok mellett néhol zivatarok is lehetnek. A hajnali minimumok 8 és 10 fok között alakulhatnak.

Blummer István fotója

A délután első felében még sokfelé várható csapadék, továbbá kora estig a délnyugati szél élénk, olykor erős lesz. Nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. A hőmérséklet maximuma 17 és 19 fok között alakulhat. Estére mérséklődik a légmozgás, és a szél is gyengülni kezd. A felhőzet tovább szakadozik.

Kiemelt kép – Szabó Katalin