You are currently viewing Átmeneti nyugalom után újabb frontok!

Átmeneti nyugalom után újabb frontok!

Csütörtökön egy melegfront, pénteken pedig egy hidegfront érkezik térségünkbe. Pénteken újabb gyors mozgású front vonulhat végig felettünk.

Gyenge melegfront!

Csütörtök hajnalban délnyugat felől egy melegfront vonul végig térségünkön. Főleg a kora délelőtti órákban lehet számítani gyenge esőre, illetve záporokra. Kezdetben sok lesz a felhő, majd nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. A hajnali minimumok 8 és 10 fok között alakulnak. A déli szél a déli órákhoz közeledve élénkülhet meg.

Hirt Valéria fotója

Az összefüggő felhőzet kelet felé elhagyja térségünket, több órás napsütésben bízhatunk. A hőmérséklet maximuma 19 és 21 fok között alakulhat. A déli szél délkeletire vált és többfelé megélénkül. A kora esti óráktól nyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, de a késő esti órákig csapadékra nem kell számítanunk. A hőmérséklet 15 fok körül alakulhat. A délkeleti szél továbbra is élénk lesz.

Újabb hidegfront pénteken!

Péntek hajnalban nyugat felől egy hidegfront érkezik. Többfelé lesz záporos az idő, de egy-egy zivatar sem kizárt. Néhol jelentős csapadék is eshet rövid idő alatt. A délnyugati szelet többfelé kísérti erős, olykor viharos lökés és csak a déli órákra vesz vissza erejéből. A hajnali minimumok 13 és 15 fok között alakulnak.

Deák Zoltán fotója

A kora délelőtti órákig csapadékos idő várható, többfelé várható még jelentős csapadék. A délután második felében nyugat felől szakadozni fog a felhőzet és többfelé kisüt a nap. A délnyugati szél is mérséklődni fog. A hőmérsékelt maximuma 17 és 19 fok között alakulhat. Estére újból felhős időnk lesz, de esni nem fog. A minimumok 10 fokig esnek vissza.

Takács Ferenc fotója

A hétvégén változékony időnk lesz, szombaton várható a nyugodtabb, vasárnap viszont egy hidegfront érkezik, újból erős és viharos széllel és jelentősebb csapadékkal. Hétvégi előrejelzésünk csütörtökön 16 órától érkezik.

Kiemelt kép – Rattinger Eszter