You are currently viewing Heves viharokkal érkezik a front!

Heves viharokkal érkezik a front!

Kedden délután egy hidegfront vonul át felettünk, mely újból heves zivatarokat eredményezhet. Újból lehetnek 100 km/h körüli széllökések a front mentén.

Szabó Andrea fotója

Kedden hajnalban nyugat felől vastagabb felhők érkeznek, de csapadék délelőtt csak kis eséllyel fordulhat elő zápor formájában. Délelőtt fel is szakadozhat a felhőzet és többfelé süthet ki a nap. A hajnali minimumok igen enyhén alakulnak, 15 és 17 fok lehet. A délkeleti szél a front előterében többször megélénkül.

A front vonalában újból viharos lesz a szél!

A kora délutáni órákban nyugat felől megérkezik a hidegfront. Előterében a délkeleti szél továbbra is élénk lesz. A front 13 és 15 óra között érheti el a térségünket. A front vonalában újból számítani kell viharos széllökésekre, a legerősebb lökések 90 és 100 km/h körül alakulhatnak. Iránya északnyugati lesz.

Újabb fekidőlések is lehetnek – Kóró Anna fotója

Kialakulhatnak heves zivatarok is a front vonalában, a viharos szél mellett 1 és 3 centi közötti jég is eshet és felhőszakadásra is készülni kell. A jég és a felhőszakadás csupán a heves zivatarrendszerekben alakulhat ki, a szél viszont mindenhol viharos lesz. A hőmérséklet maximuma a front előtt 20-22 fok között alakulhat.

Akár nagyobb 1 és 3 centi közötti jég is hullhat a heves zivatarokból – Brucker Tünde fotója

A front átvonulását követően átmeneti csapadékszünet következik, illetve a szél is gyorsan mérséklődik. A kora esti órákban viszont újabb csapadékrendszer érkezik melyből újabb jelentős csapadék hullhat. Az északnyugati szél újból megélénkülhet, megerősödhet, viharos lökések viszont nem várhatóak. A csapadék az éjféli órákig elvonul térségünkből.

Kiemelt kép – Beréti Zoltán