You are currently viewing Nyugodt nap után újabb hidegfront érkezik!

Nyugodt nap után újabb hidegfront érkezik!

Hétfőn még igen kellemes napunk lehet, a határhoz közel akár 25 fokhoz is lehetünk, majd kedden egy hidegfront rondít bele időjárásunkba.

Szeles, de enyhe hétfő!

Hétfő reggel többfelé képződhet pára és ködfolt, mely fokozatosan feloszlik. A fátyolfelhők miatt szűrt napsütésben lesz részünk. A minimumok 10 és 13 fok között alakulhatnak, a völgyekben lehet hűvösebb. A déli szél többfelé megélénkül. A déli órákra elérhetjük a 20 fokot is.

Lorencz Zsuzsanna fotója

Délután kezdetben fátyolfelhős időnk lesz, majd a késő délutáni óráktól nyugat felől felhősödni kezd az ég, viszont csapadék nem várható. A hőmérséklet maximuma 21 és 23 fok között alakulhat, de a déli határhoz közel akár a 25 fokhoz is közel lehetünk. A déli-délkeleti szél mérsékelt lesz, de egy-egy élénk lökés nem kizárt. Estére a hőmérséklet 15 fok közelébe hűl.

Hidegfront érkezik kedden!

Kedden hajnalban tovább felhősödik az ég. A déli szelet többfelé kísérhetik élénk, olykor erős lökések. A délelőtti órákban nem várható csapadék, majd nagyjából dél magasságában megérkezhet a hidegfront szakadozott csapadékmezeje. Jelentős csapadék nem várható, de záporok és zivatarok követhetik a hidegfront átvonulását.

Jászkai Gábor fotója

A déli szél északira vált a front érkezésekor és megélénkül, zivatarok környezetében megerősödik. A hőmérséklet nagyjából délben tetőzik 21 és 23 fok között, majd a font átvonulása után több fokkal csökkenni fog. Az esti órákban többfelé lehetnek még záporok, viszont a szél újból délire-délnyugatira vált. A minimumok este 10 fok alá süllyednek.

Kezdteben napos Mindenszentek!

Szerdán a hajnali órákban még eshet, majd kelet felé elhagyja térségünket a hidegfront csapadéka és felszakadozik a felhőzet. A hőmérséklet hajnalban 6 és 8 fok között alakulhat. A déli szél a délelőtti órákban megélénkül. A kora délutáni órákig marad a napos idő, majd dél felől újból megvastagodhat a felhőzet, de csapadék nem várható.

Virág Nikolett fotója

Jelentős változás időjárásunkban legkorábban pénteken érkezhet, ekkor egy markáns hidegfront hozhat több fokos lehűlést, jelentős esőt és viharos szelet.

Kiemelt kép – Takács Ferenc