You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

A hétvégéhez közeledve újból jön előrejelzésünk. Nem lesz olyan rossz idő, de aztért kezdetben kelleni fog az ernyő.

Pénteken tarol a front!

Délután újabb hullámokban érkezik csapadék, mely a késő esti órákig kitart, sőt, még szombat hajnalban is eshet. A hőmérsékelt maximuma délután 15 és 17 fok között alakul, de a tartósan csapadékos területeken 15 fok alatti hőmérsékletet is mérhetünk. Az északnyugati szél továbbra is élénk, olykor erős lesz, de a front érkezésekor 90 km/h-t is meghaladhatja. Csak estére mérséklődik.

Akár fakidőlésekkel is járhat a pénteki szélvihar! – Kóró Anna fotója

Záporos folytatás!

Szombat hajnalban folytatódnak a felhőátvonulások, többfelé fordulhat elő zápor, illetve kis eséllyel zivatar a térségben. A hőmérséklet minimuma 9 és 11 fok között alakulhat. A délkeleti szél mérsékelt lesz, de néhol megélénkülhet.

Koborzán Prohászka Szilvia fotója

Délután folytatódik a záporos idő, csupán estére csökken a csapadékhajlam. A maximumok 19 és 21 fok között alakulhatnak. A változó irányú szél mérsékelt lesz egész délután. Estére kiderül az ég. A szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet 10 fokig csökken.

Fátyolos vasárnap!

Vasárnap hajnalban kezdetben derűs időnk lesz, majd délnyugat felől megvastagszik a fátyolfelhőzet, szűrt napsütésben bízhatunk. Átmenetileg a völgyekben kisebb párafoltok kialakulhatnak. A hőmérséklet hajnalban 6 és 8 fok közé esik vissza. A völgyekben ettől pár fokkal hűvösebb is lehet. A déli szél délelőtt megélénkül.

Walke Márti fotója

Délután folytatódik a fátyolfelhős idő. A déli-délnyugati szél többfelé lesz élénk. A hőmérsékelt maximuma az ilyenkor megszokottnál magasabban alakul, 21 és 23 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. A kirándulást erre a napra ajánlanánk. Estére a hőmérséklet visszahűl 15 fok alá. A déli szél továbbra is élénk lesz. Folytatódik a derű.

Kiemelt kép – Szabó Gabriella