You are currently viewing Záporok-zivatarok csütörtökön, pénteken hidegfront!

Záporok-zivatarok csütörtökön, pénteken hidegfront!

A következő napok csapadékosan alakulhatnak, egyre többfelé lehet kezdetben zápor és zivatar, majd kisebb szünet után tartós eső érkezik!

Zivatarok csütörtök délelőtt!

Csütörtök hajnalban még előfordulhatnak záporok, majd reggelre átmeneti szünet következik, de ez nem tart sokáig, délelőtt nyugat-délnyugat felől záporok érkeznek, több hullámban, nagy területet érintve. Persze lehetnek olyan helyek, amik kimaradhatnak az esőből. A záporok mellett többfelé kialakulhat zivatar. Zivatarok környezetében felhőszakadás és szélerősödés várható. A hőmérséklet minimuma 12 é 14 fok között alakulhat.  

Jászkai Gábor fotója

Délután folytatódik a záporos időjárás, újból többfelé várható zivatar. A zivatarokat felhőszakadás és szélerősödés követheti. A kora esti órákra kelet felé elhagyják térségünket a záporos tömbök. Átmeneti csapadékszünet kezdődik. A hőmérséklet maximuma 21 és 23 fok között alakul. A délkeleti szél mérsékelt lesz. A csapadékszünet nem tart sokáig, ugyanis északnyugat felől már érkezőben lesz a front, mely újabb jelentős mennyiségű esőt hoz térségünkbe.

Pénteken érkezik a hidegfront!

Pénteken hajnalban északnyugat felől több hullámban érkezik csapadék. A rendszerek között akár előfordulhat az is, hogy 1-2 óra csapadékszünet kezdődik. Az esős idő egész délelőtt folytatódik. A hőmérsékelt minimuma 10 és 12 fok között alakulhat. A déli-délnyugati szél átmenetileg északnyugatira fordul, megerősödik, olykor viharossá fokozódik.

Szabó Zoltán fotója

Délután újabb hullámokban érkezik csapadék, mely a késő esti órákig kitart, sőt, még szombat hajnalban is eshet. A hőmérsékelt maximuma délután 15 és 17 fok között alakul, de a tartósan csapadékos területeken 15 fok alatti hőmérsékletet is mérhetünk. Az északnyugati szél továbbra is élénk, olykor erős lesz, csak estére mérséklődik.

Kiemelt kép – Friskó Péter