You are currently viewing Milyen időnk lesz a következő 48 órában?

Milyen időnk lesz a következő 48 órában?

Amíg nem javul meg oldalunk, addig vészmegoldásképp itt lesz elérhető (ki tudja meddig) a 48 órás előrejelzésünk. Szíves elnézéseteket kérjük!

Kezdetben csapadékos szerda!

Szerda hajnalban nyugat felől egy hidegfront érkezik, melynek hatására délelőtt egyre nagyobb területen fordul elő csapadék. A hőmérséklet hajnalban 11 és 13 fok között alakul. A délnyugati szelet többfelé kíséri hajnalban élénk, olykor erős lökések kísérhetik, majd a délelőtt folyamán északnyugatira vált és mérséklődik.

Lelkes Dominik fotója

Délután folytatódik a változóan felhős idő, elszórtan alakul ki még zápor, de fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. A hőmérséklet maximuma 20 fok alatt marad. Estére marad a felhős idő, de eső már nem várható, a hőmérséklet 10 fokig hűl.

Záporok után erős front érkezik!

Csütörtök hajnalban délnyugat felől záporok érkeznek. Többfelé képződik pára és ködfolt. Egész délelőtt elszórtan számítani kell csapadékra, majd a déli órákban szűnik a csapadékhajlam. A délnyugati szél olykor megélénkül, megerősödik. A hőmérséklet minimuma 9 és 11 fokig csökken.

Virág Nikolett fotója

Délután átmeneti csapadék után a kora esti órákban nyugat felől egy mediterrán ciklon és a hozzá tartozó hidegfront érkezik. Jelentős csapadék érkezik a kora esti órákra. A front érkezése előtt 21 és 23 fok között tetőzik a hőmérséklet. A déli-délkeleti szél estére megélénkül, olykor meg is erősödik.

Esős péntek!

Péntek hajnalban több hullámban érkezik csapadék, néhol jelentős, 10 mm-t meghaladó mennyiség is eshet, de néhol egy-egy erősebb záporból még több is eshet. A délelőtt első felében még a déli- délkeleti szél lesz élénk, olykor erős, majd északnyugatira vált, erőssé, illetve viharossá fokozódik. A hajnali minimumok 13 és 15 fokig csökkennek.

Farkas Szilvia fotója

A délután első felében még sokfelé eshet, majd kelet felé elvonul a hidegfront csapadékmezeje. Marad a borús idő. Kezdetben még erős, olykor viharos szél a front átvonulása után mérséklődik. A hőmérséklet alig emelkedik a reggelihez képest, a maximumok 16-18 fok között alakulnak. Estére szakadozni kezd a felhőzet, a nyugati szél mérsékelt lesz. A minimumok estére 10 fokig hűlnek.

Kiemelt kép – Farkas Szilvia