You are currently viewing Közel egy havi csapadék érkezik!

Közel egy havi csapadék érkezik!

Ugyan nem egy nap alatt, de péntekig jelentős öntözést kap térségünk nagy része!  Az enyhe idő pedig folytatódik továbbra is. A térség délkeleti fele kaphat kevesebb csapadékot, a középső és északi a többet!

Sok felhő kedden!

Délnyugat felől újabb melegedés kezdődik. Megvastagszik az éjszaka folyamán a felhőzet, és többfelé képződik köd és pára, melyek a reggeli órákban feloszlanak. A minimumok 9 és 11 fok között alakul. A sok felhő ellenére gyors melegedés kezdődik, melyről az élénk, olykor erős déli szél gondoskodik majd. A déli órákban 20 fok közelében lehet a hőmérséklet.

Bartek Adri fotója

Délután folytatódik a változóan felhős időjárás. Csapadék nem várható a kora esti órákig. A hőmérséklet egészen 25 fokig melegedik. A délnyugati szél továbbra is élénk lesz, majd a késő délutáni órákban mérséklődni fog. Késő este nyugat felől a felhők mellé megérkezik a csapadék is, többfelé ered el az eső, a szél északnyugatira vált és megerősödik átmenetileg.

Hidegfront érkezik!

Szerda hajnalban nyugat felől egy hidegfront érkezik, melynek hatására délelőtt egyre nagyobb területen fordul elő csapadék. A hőmérséklet hajnalban 11 és 13 fok között alakul. A délnyugati szelet többfelé kíséri hajnalban élénk, olykor erős lökések kísérhetik, majd a délelőtt folyamán északnyugatira vált és mérséklődik.

Farkas Szilvia fotója

Délután folytatódik a változóan felhős idő, elszórtan alakul ki még zápor, de fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. A hőmérséklet maximuma 20 fok alatt marad. Estére marad a felhős idő, de eső már nem várható, a hőmérséklet 10 fokig hűl.

Záporok után erős front érkezik!

Csütörtök hajnalban délnyugat felől záporok érkeznek. Többfelé képződik pára és ködfolt. Egész délelőtt elszórtan számítani kell csapadékra, majd a déli órákban szűnik a csapadékhajlam. A délnyugati szél olykor megélénkül, megerősödik. A hőmérséklet minimuma 9 és 11 fokig csökken.

Turi Eszter fotója

Délután átmeneti csapadék után a kora esti órákban nyugat felől egy mediterrán ciklon és a hozzá tartozó hidegfront érkezik. Jelentős csapadék érkezik a kora esti órákra. A front érkezése előtt 21 és 23 fok között tetőzik a hőmérséklet. A déli-délkeleti szél estére megélénkül, olykor meg is erősödik.

Hidegfront hoz esős időt!

Péntek hajnalban több hullámban érkezik csapadék, néhol jelentős, 10 mm-t meghaladó mennyiség is eshet, de néhol egy-egy erősebb záporból még több is eshet. A délelőtt első felében még a déli- délkeleti szél lesz élénk, olykor erős, majd északnyugatira vált, erőssé, illetve viharossá fokozódik. A hajnali minimumok 13 és 15 fokig csökkennek.

Kincses Krisztián fotója

A délután első felében még sokfelé eshet, majd kelet felé elvonul a hidegfront csapadékmezeje. Marad a borús idő. Kezdetben még erős, olykor viharos szél a front átvonulása után mérséklődik. A hőmérséklet alig emelkedik a reggelihez képest, a maximumok 16-18 fok között alakulnak. Estére szakadozni kezd a felhőzet, a nyugati szél mérsékelt lesz. A minimumok estére 10 fokig hűlnek.

Szeles, záporos hétvége!

Szombat több hullámban érkezhetnek záporok, a délnyugati szél többször megélénkül, megerősödik. Vasárnap csapadékmentes, napos időnk lesz, de a délnyugati szél többnyire élénk lesz. A hőmérséklet maximuma 21 és 23 fok között alakulhat.

Kiemelt kép – Szabó Katalin