You are currently viewing Veszélyes időjárás Skóciában: A Babet vihar komoly kockázatot jelent

Veszélyes időjárás Skóciában: A Babet vihar komoly kockázatot jelent

  • Post author:
  • Post category:Cikkek

Az Egyesült Királyságban, különösen Skóciában, rendkívüli időjárási viszonyok uralkodnak a Babet nevű vihar miatt. A helyzet olyan súlyos, hogy az életveszély kockázata is fennáll. A vihar már több áldozatot is követelt, és komoly károkat okozott az infrastruktúrában.

A Vihar Súlyossága

A skót környezetvédelmi ügynökség, a Scottish Environment Protection Agency (SEPA), kijelentette, hogy az esőzés „kivételes” volt, és várhatóan további áradásokra és elöntésekre kell számítani. Pascal Lardet, a SEPA árvízi ügyeleti menedzsere, elmondta, hogy „nagyon kihívást jelentő, komoly és potenciálisan veszélyes helyzetben vagyunk”.

(APEX/MARK PASSMORE)

Áldozatok

Egy 57 éves nő vesztette életét, miután az Angus megyében található Lee vizébe sodródott. Ezen kívül egy férfit is keresnek, aki egy járműben rekedt az árvíz miatt, Marykirk közelében, Aberdeenshire-ben.

Infrastruktúra és Közlekedés

A vihar komolyan érintette a közlekedést is. Több főútvonalat lezártak az áradások miatt, beleértve az A9-es és az A90-es utakat is. A Tay Road Bridge, a Dornoch Bridge és a Forth Road Bridge magas oldalfalú járművek számára is lezárva. A vonatközlekedés is szünetel az érintett területeken.

(RTE)

További Intézkedések és Figyelmeztetések

A Met Office időjárási figyelmeztetései már az Egyesült Királyság keleti partvidékét is lefedik, sárga eső- és szélfigyelmeztetésekkel az angliai Essex-től Berwickig és északra, Skóciába. Skóciában ámbrás és sárga eső- és szélfigyelmeztetések vannak érvényben az ország keleti partján, a Highlands területén és az északi Orkney és Shetland szigeteken.

Összefoglalva

A Babet vihar komoly veszélyt jelent Skóciában és az Egyesült Királyság más részein is. Az életveszélyes helyzetek és az infrastruktúra károsodása miatt fontos, hogy az emberek vegyék komolyan az időjárási figyelmeztetéseket és maradjanak otthon, ha lehetséges.

(Belfast Telegraph)

Források

Borítókép: Sky News