You are currently viewing Az Egyesült Államok télre vonatkozó előrejelzése: Nedvesebb dél, melegebb észak

Az Egyesült Államok télre vonatkozó előrejelzése: Nedvesebb dél, melegebb észak

  • Post author:
  • Post category:Cikkek

Az Egyesült Államok Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatala (NOAA) legfrissebb téli előrejelzése szerint az északi államokban melegebb, míg a déli régiókban nedvesebb időjárás várható. A jelentés különösen fontos az energiaszektor, a mezőgazdaság és a turizmus számára, mivel az El Niño jelenség erősödése és a potenciális klímaváltozások miatt rekordok dőlhetnek meg.

(NOAA Climate.gov)

Hőmérsékleti viszonyok

Az előrejelzés szerint az északi államokban és az Egyesült Államok nyugati részén melegebb hőmérsékletek várhatók. Az Alaszkában, a Csendes-óceáni Északnyugaton és az északi Új-Angliában a legnagyobb az esély a melegebb időjárásra.

Csapadék

A csapadékosabb időjárás valószínűbb az északi Alaszkában, a nyugati államok egyes területein, a déli síkságokon, a Mexikói-öböl mentén, a Délkeleten és az alsó közép-atlanti régióban. A szárazabb időjárás valószínűsége a legnagyobb a északi Sziklás-hegységben és a középső Nagy-tavak régiójában, különösen Michigan és északi Ohio és Indiana területén.

Aszály

Az aszályos állapotok várhatóan javulni fognak a Délkeleten, a Mexikói-öböl mentén és Texasban. Az aszályos körülmények azonban valószínűleg fennmaradnak az északi Sziklás-hegységben, az északi Nagy-síkságokon és a sivatagos Dél-Nyugaton.

Összefoglalva

(Lehigh Valley Live)

A NOAA előrejelzése alapján az Egyesült Államokban változatos időjárási körülmények várhatók a téli hónapokban. Az északi államokban melegebb, míg a déli régiókban csapadékosabb idő várható. Az aszályos területeken is várható némi javulás, de az északi és középső régiókban továbbra is problémás lehet a helyzet.

Források

Borítókép: Getty