You are currently viewing Milyen időnk lesz a hosszúhétvégén?

Milyen időnk lesz a hosszúhétvégén?

Pénteken tetőzik a meleg, de a hétvégén sem fogunk fázni, viszont az esőkabátra többször szükség lesz. Az esernyőt inkább felejtsük el, a szél erős lesz, csak eltöri!

Mediterrán ciklon hidegfronttal!

Szombaton hajnalban délnyugat felől egy mediterrán ciklon és a hozzá tartozó hidegfront éri el térségünket. Több hullámban érkezik csapadék, mely a zápor mellett zivatar is lehet. A déli szél élénk, olykor erős lesz. A hajnali minimumok 20 fok felett alakulhatnak, így meglehet a trópusi éjszaka.

Jászkai Gábor fotója

Délután marad a változóan felhős, inkább borult idő. A hőmérséklet maximuma a reggelihez képest alig változik, 19 és 21 fok között alakul. A déli szél fokozatosan mérséklődik. A kora esti órákig további csapadékra kell számítani, majd szakadozni kezd a felhőzet. A minimumok 15 fok alá hűlnek.

Kezdetben felhős!

Vasárnap hajnalban kezdetben felhős időnk lesz, sőt a délelőtti órákban elszórtan még záporok előfordulhatnak. Köd és párafoltok is kialakulhatnak. A minimumok 10 és 12 fokig csökkennek. A délnyugati szél kezdetben élénk lesz, majd fokozatosan mérséklődik és északnyugatira vált.

Baborac Brigitta fotója

Délutánra szakadozni kezd a felhőzet és többfelé lesz tartósan napos időnk. A hőmérséklet maximuma kevéssel 20 fok fölé emelkedik. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. Este újból beborul, de csapadékra már nem kell számítani. A minimumok 10 fok közelébe csökkennek.

Napos hétkezdet!

Hétfő hajnalban még lehet némi felhő az égen, majd kiderül az ég. Délelőtt több órás napsütésben lesz részünk. A déli szél mérsékelt lesz. A hajnali minimumok 8 és 10 fok között alakulnak.

Támpa Laura fotója

Délután folytatódik a derűs idő, a déli szél mérsékelt lesz. A maximumok 19 és 21 fok között alakulhatnak. Este is marad a derült égbolt, de jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Kiemelt kép – Jászkai Gábor