You are currently viewing Erős, olykor viharos széllel tör be a meleg levegő!

Erős, olykor viharos széllel tör be a meleg levegő!

Pénteken a hajnali óráktól a déli szél feltámad, erős, olykor már viharoshoz közeli lökések is lehetnek. Felhős lesz az ég, de esni nem fog. A NAPI melegrekord szinte biztosan meg fog dőlni!

Szeles napunk lesz!

Pénteken hajnalban enyhe időnk lesz, a minimumok 15 fok közelébe csökkennek csupán. A déli szél erős, olykor már viharoshoz közeli (50-60 km/h) lesz, és ez a nap folyamán nem fog változni. Sok felhő lesz felettünk, de esőre nem kell számítanunk. Délelőtt jócskán megemelkedik a hőmérséklet, a déli órákban már 25 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Török Anita fotója

A délután folyamán nem áll meg a melegedés, a legmelegebb órákban 26 és 28 fokos maximumokra számíthatunk. A felhőzet továbbra is vastag lesz, de némi napsütésben bízhatunk. Az északnyugati szél továbbra is erős, olykor viharoshoz közeli lesz. Este nem csitul a szél, és délnyugat felől a késő esti órákban megérkezik a csapadék, többfelé ered el az eső. Éjszaka alig csökken a hőmérséklet 20 fok alá, akár a trópusi (20 fok feletti) éjszaka is meglehet.

Veszélyben a 2019-es NAPI melegrekord!

2019 október 20.-án Adonyban 26,9 fokig melegedett a levegő, ami tartja a NAPI rekordot, ám várhatóan ez meg fog dőlni. Baranyában is szokatlanul meleg lesz, de a Tiszántúl déli felében közel lehet a 30 fok is.

Kiemelt kép – Budai Kornél