You are currently viewing Erős felmelegedés kezdődik!

Erős felmelegedés kezdődik!

Csütörtök hajnaltól erősödő felmelegedésben lesz részünk. Lejjebb csavarhatjuk a fűtést, pár napra visszatér az októberi nyár!

Melegfronttal érkezik az enyhe levegő!

Csütörtök hajnalban délnyugat felől egy melegfront érkezik. Hatására vastagabb felhőzet érkezik és feltámad a déli-délnyugati szél. Csapadék csak kis eséllyel, jelentéktelen mennyiségben fordulhat elő. A hajnali minimumok 4 és 6 fok között alakulhatnak. A déli szél, enyhe levegőt szállít térségünkbe, a déli órákban elérjük a 20 fokot.

Walke Márti fotója

Délután folytatódik az erősen felhős idő, csapadék nem várható. A déli-délnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk lökések. A felhős idő ellenére a hőmérséklet 21 és 23 fok között alakulhat. Este marad a sok felhő felettünk, és a délnyugati szél is élénk lesz. Enyhe lesz az éjszaka, a minimumok mindenhol 15 fok közelében alakulnak.

Szeles nap tetőzéssel!

Pénteken reggel és délelőtt is sok felhő lehet felettünk. Átmenetileg elvékonyodhat a felhőzet, de napsütés csak kis ideig lehet. A déli-délnyugati szél élénk, olykor erős lesz. A hajnali minimumok 14 és 16 fok között alakulhatnak. A déli órákra a délnyugati szél további enyhe levegőt szállít térségünkbe, 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Wojciechowski Borbély Judit fotója

Délután marad az erősen felhős idő, átmeneti szakadozás előfordulhat. Csapadék nem várható. A délnyugati szél élénk, olykor erős lesz. A legmelegebb órákban 25 és 27 fokos maximumok várhatóak. Estére marad az élénk, olykor már erős délnyugati-déli szél. Az éjszakai minimumok kevéssel 15 fok felett maradhatnak. Péntekről szombatra virradóra többfelé eredhet el az eső.

Esősebb, de továbbra is enyhe!

Szombaton hajnalban délnyugat felől nedvesebb légtömegek érhetik el térségünket. Több hullámban érkezhet csapadék, néhol akár jelentősebb (5 mm felett) is eshet. A hajnali minimumok 15 és 18 fokig csökkennekí enyhe lesz az idő. A déli szél többfelé lesz erős, de egy-egy viharos lökés sem lesz kizárt.

Farkas Szilvia fotója

A délután első felében még előfordulhat gyenge csapadékhullás, majd északkelet felé elhagyja térségünket a csapadék. Felszakadozik a felhőzet, többfelé kisüthet a nap. A délnyugati szél az esti órákig élénk marad, de egy-egy erős lökés nem kizárt. A hőmérséklet maximuma 19 és 21 fok között alakul. Este újból megvastagszik a felhőzet, de esni nem fog. A minimumok éjjel 15 fok közelébe, vagy kevéssel alá hűlnek.

Teljes hosszúhétvégi előrejelzésünk csütörtökön 16:00-kor lesz megtekinthető oldalunkon!

Kiemelt kép – Lelkes Dominik