You are currently viewing Markáns hidegfront érkezik!

Markáns hidegfront érkezik!

Már nyakunkon a hidegfront, ami vasárnap hajnalban éri el térségünket. Feltámad a szél és elered az eső. Jelentős lehűlés érkezik!

Szombatról vasárnapra virradóra északnyugat felől egy markáns hidegfront éri el térségünket, jelentős változást hozva időjárásunkba. Ki merjük jelenteni, hogy markáns, ugyanis 10-14 fokos lehűlés érkezik. Az északnyugati szél a hajnali órákban erőssé, olykor viharossá fokozódik (40-70 km/h), és a délelőtt folyamán ez így is marad. A hajnali minimumok 13 és 15 fok között alakulnak. Változó intenzitással, kisebb szünetekkel csapadék is érkezik, de jelentős mennyiségre nem kell számítani, várhatóan 10 mm alatt marad a csapadék mennyisége.

Deák István fotója

Délután folytatódik az elszórtan csapadékos, borult idő. Az északnyugati szél kezdetben még élénk lesz, majd fokozatosan mérséklődni kezd. A hőmérséklet maximuma reggelhez képest nem változik, marad 13 és 15 fok között. A csapadék a késő délutáni/kora esti órákig kitart. Este északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet.

A folytatásban marad a hűvös idő!

Hétfő hajnalban már kevés felhő lesz felettünk, a hőmérséklet minimuma 3 és 5 fok között alakulhat. Az északnyugati szelet többfelé kísérheti élénk lökések. Délelőtt marad a fátyolfelhős idő, szűrt napsütésben bízhatunk. A déli órákig a hőmérséklet eléri a 10 fokot.

Varga Renáta fotója

Délután fátyolfelhős időben lesz részünk. A hőmérsékelt maximuma 13 és 15 fok között tetőzik, hűvös időnk lesz. Az északnyugati szél alapból mérsékelt lesz, de néhol előfordulhat egy-egy élénk lökés. Kora estére kitisztul az ég és a naplemente után jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Éjjel 3 és 5 fok közelébe hűl a levegő, kedd hajnalban főképp a Duna és Dráva völgyeiben talajmenti fagy is előfordulhat.

A folytatásban hosszútávon marad a hűvös időjárás, a maximumok 15 fok közelében alakulhatnak, szerdától megnőhet a csapadékhajlam, a jelentős csapadék esélye is benne van. A hajnalok a folytatásban is 5 fok alatt alakulhatnak.

Kiemelt kép – Becsei Nóra