You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

Felemás hétvége kezdődik. Szombaton még marad a napos, nyugodt idő, majd vasárnap egy markáns hidegfront vet véget az őszi nyárnak! Lássuk, milyen időnk lesz a hétvégén!

Walke Márti fotója

Szombaton hajnalban gyengén fátyolfelhős égboltra ébredhetünk. A hajnali minimumok 11 és 13 fok között alakulhatnak, hidegebb csak a völgyekben fordulhat elő. A délnyugati szél kezdetben mérsékelt lesz, majd a kora délelőtti óráktól erőssé, olykor már viharossá fokozódik. A déli órákra a maximumok elérhetik a 23-25 fokot.

A hétvégi előrejelzést a Dál-Dunántúli Motoros Egyesület támogatta!

Délután kezdetben még élénk lesz a délnyugati szél, majd fokozatosan mérséklődik. Az égbolt felhőtlen lesz, majd a késő délutáni óráktól északnyugat felől megérkezik a hidegfront előfelhőzete. Csapadék nem várható. A hőmérséklet maximuma 26 és 28 fok között alakulhat. A késő esti órákban feltámad az északnyugati szél és többfelé elered az eső. Megérkezik a hidegfront.

Jelentős lehűlés és eső érkezik!

Vasárnap hajnalban folytatódik a szeles, csapadékos idő. Az égbolt borult lesz. A hajnali minimumok 9 és 12 fok között alakulnak. Az északnyugati szél kezdetben erős lesz, majd veszít erejéből és a déli órákra átmenetileg nyugatira vált. A hőmérséklet napközben a csapadékos, felhős idő miatt alig emelkedik a reggel mért értékekhez képest.

Farkas Szilvia fotója

A délután első felében marad a csapadékos időjárás, majd a kora esti óráktól délnyugat felé elhagyja térségünket a hidegfront csapadéka, majd a felhőzete is. A változó irányú szél mérsékelt lesz, de olykor meg is élénkülhet. A hőmérséklet maximuma 12 és 15 fok között alakulhat napközben, estére pedig igencsak visszahűl, 10 fok alá.

Kincses Krisztián fotója

Hétfőn nyugodtabb és hűvös időnk lesz, kedden pedig egy mediterrán ciklon hozhat jelentős csapadékot és napközben 10 fok alatti hőmérsékletet. Eddigi előrejelzések alapján a hét második felében alig emelkedik a hőmérséklet 10 fok közelébe és több mediterrán ciklon is érkezhet! Erről bővebb információ vasárnap napközben fog érkezni.

Kiemelt kép – Szabó Zoltán