You are currently viewing Átmeneti felmelegedés!

Átmeneti felmelegedés!

Kedden még hűvös időnk lesz, sok lesz a felhő felettünk, majd szerdától délnyugati áramlással enyhe levegő érkezik térségünkbe. Élvezzük ki, úgy tűnik hosszú távot nézve ez lesz az egyik utolsó ilyen enyhébb időszak.

Kedden reggel sok felhő lesz felettünk. A hőmérséklet minimuma 12 és 14 fok között alakul. Elszórtan, kis területen előfordulhat gyenge csapadékhullás, melynek mennyisége csekély lesz. A délnyugati-nyugati szél mérsékelt lesz. A délelőtt folyamán folytatódik a felhős idő, további gyenge csapadékhullással.

Szabó Szilvia fotója

Délután is felhős lesz az ég, de csökken a csapadékhajlam. A hőmérséklet maximuma kevéssel 20 fok fölé emelkedik. A délután második felére szakadozni kezd a felhőzet, sőt estére ki is derül az ég. A változó irányú szél mérsékelt lesz. Estére a minimumok 15 fokig csökkennek.

Délnyugati áramlással érkezik az enyheség!

Szerdán hajnalban többfelé képződik pára és ködfolt, ami a kora reggeli órákban feloszlik és mindenütt kisüt a nap, de gyengén fátyolfelhős már lehet az égbolt. A minimumok 10 és 12 fok között alakulhatnak, de a mélyebben fekvő völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A délelőtti órákban északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. A délnyugati szél mérsékelt lesz.

Laczkó Martin fotója

Délután folytatódik a fátyolfelhős idő, szűrt napsütés várható. A hőmérséklet maximuma 24 és 26 fok között alakul. A délnyugati szél mérsékelt lesz. Estére marad a fátyolfelhős idő, a hőmérséklet 15 fok közelébe csökken.

Csütörtökön délelőtt marad a fátyolfelhős idő, a délnyugati szél mérsékelt lesz. A hajnali minimumok 9 és 11 fok között alakul. A déli órákra is marad a szűrt napsütés. A hőmérséklet 20 fok fölé emelkedik. Hajnalban néhol még köd és pára is képződhet.

Délután folytatódik fátyolfelhős idő, majd a késő délutáni-kora esti óráktól északnyugat felől vastagabb felhők érkeznek. A déli szél mérsékelt lesz, de néhol megélénkülhet. A legmelegebb órákban 25 és 27 fokos maximumok várhatóak, estére viszont jelentősen visszahűl az idő.

Gyenge hidegfront!

Pénteken gyenge hidegfront érkezik, mely gyorsan átvonul térségünk felett. Délelőtt még sok felhő lehet felettünk, majd északnyugat felől délután szakadozni kezd a felhőzet. A szél átmenetileg északnyugataira vált, majd a déli óráktól délnyugatira és megélénkül, olykor megerősödik. A hajnali minimumok 12 és 15, míg a nappali maximumok 24 és 26 fok között alakulnak.

Walke Márti fotója

Felemás hétvége!

Szombaton jobbára napos időnk lesz, csupán a magasszintű felhőzet szűrheti a napsugarakat, de a délnyugati szél élénk, olykor erős lehet. A legmelegebb órákban 25 és 28 fokos maximumok várhatóak. A melegrekordot ezen a napon 1992-ben mérték Békéscsabán, ahol egészen 28,9 fokig melegedett a hőmérséklet. Eddigi jelzések alapján közel lehet ennek a rekordnak a megdöntése.

Lelkes Dominik fotója

Vasárnaptól érkezik a lehűlés!

Vasárnap délelőtt és kora délután még nem várható komolyabb változás, de aznap a déli óráktól északnyugat felől egy markáns hidegfront felhőzete érkezhet, és a késő délutáni, kora esti órától többfelé eredhet el az eső.

Az igazi változás hétfőn érkezhet, amikor jelentős mennyiségű eső mellett igen komoly lehűlés is érkezhet. A nappali maximumok 10 fok közelében alakulhatnak, míg hajnalban 3 fokig csökkenhet a minimum. Ez a lehűlés eddig modell előrejelzések alapján igen hosszan elhúzódhat, várhatóan megérkezik a nagybetűs ŐSZ!

Lelkes Dominik fotója

A csapadék kérdés is úgy néz ki megoldódhat, bár ezt még korai lenne kijelenteni, de a modellek jövő hétre tartós, több napon át tartó esőt is jeleznek, de ahogy közeledünk az eseményhez úgy lesz pontosabb a jelzés.

Kiemelt kép – Friskó Péter