You are currently viewing Az ősz első hidegbetörése!

Az ősz első hidegbetörése!

Vasárnap északkelet felől a magasban sarkvidéki eredetű levegő érkezik. Az ország északkeleti felében hétfőn reggel fagyhat, de Baranya fagyzugos részein is előfordulhat talaj-menti fagy.

Vasárnap hajnalban közepesen felhős időnk lesz. A délnyugati szél a délelőtt folyamán északnyugatira vált és kezdetben élénk lesz, majd a déli órákhoz közeledve viharossá fokozódik. A hőmérséklet minimuma 10 és 12 fok között alakul.

Molnár Virág Nikolett fotója

A délutáni órákban közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem várható. A késő délutáni órákig az északnyugati szél viharos lesz. A legerősebb széllökések 60-80 km/h között alakulhatnak. Napközben még enyhe időnk lesz, a maximumok 24 és 26 fok között tetőzhetnek. A hidegebb levegő a kora esti órákra szivároghat be térségünkbe. Éjjel igencsak csípős időnk lesz. Az északnyugati szél mérséklődik, de a felhőzet még közepes lesz, így megúszhatjuk a hétfő hajnali fagyokat.

Vasárnap késő délután így fog érkezni a hidegebb levegő északkelet felől! – GFS modell!

Hétfő hajnalban még felhősebb időnk lesz, a minimumok 2 és 6 fok között alakulhatnak.  (A fagyzugos területeken, főképp a Duna és Dráva völgyeiben talaj-menti fagy előfordulhat). Napközben felhős, hűvös idő várható. A maximumok 20 fok alatt maradnak.

Akár talajmenti fagy is lehet hétfő hajnalban – Wojciechowski Borbély Judit fotója

A folytatásban ugyan a nyarat idéző meleg nem tér vissza, a maximumok 25 fok környékén alakulnak, ám az esték és a hajnalok egyre hűvösebbek, szinte már-már hidegek lehetnek. Jelentős csapadék a következő napokban nem várható.

Kiemelt kép – Friskó Péter