You are currently viewing Milyen idő lesz hétvégén?

Milyen idő lesz hétvégén?

Sok felhő mellett vasárnap egy hidegfront érkezik, mely a jövő hét elejére jócskán visszahűti a levegőt. A hétvégén marad a mérsékelten meleg idő. Szabadtéri programokat inkább szombatra tervezzünk.

Szakadozik a felhőzet pénteken!

Péntek hajnalban egy gyenge hidegfront vonul át felettünk, sok lesz a felhő felettünk, majd délután nyugat felől felszakadozik a felhőzet és kiderül az ég. Az északi szél többfelé megélénkül, de estére mérséklődik. A hőmérséklet péntek hajnalban 8 és 10, míg délután 23 és 25 fok között alakul, de estére jócskán visszahűl.

Walke Márti fotója

Szeles szombat!

Szombaton délelőtt erősen fátyolfelhős időnk lesz, majd a déli óráktól az alacsonyabb szinteken is megjelennek a felhők, csapadék viszont nem várható. a délnyugati szél általában mérsékelt lesz, de néhol megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban 9-11, míg délután 23 és 25 fok között alakul. Estére kicsit felszakadozik a felhőzet és átmenetileg kiderül az ég.

Kiss Patrik fotója

Hidegfront erős széllel!

A hét utolsó napján északnyugat felől egy hidegfront éri el térségünket. A hajnalban még délnyugati-nyugati szelet a délelőtt folyamán erős, olykor már viharos északnyugati szél fogja követni. A délelőtti órákban sok lesz a felhő, de délutánra mindenütt felszakadozik a felhőzet. Csapadék nem várható. A hajnali hőmérséklet 9 és 11, míg a délutáni 24 és 26 fok között alakul. Az északnyugati szél estére mérséklődik.

Deák István fotója

A hét elején napos, ám 20 fok közeli maximumok várhatóak, de a folytatásban visszatér a szokatlan, későnyári időjárás. Jelentős lehűlés és csapadék a következő 10 napban egyelőre nem várható.

Kiemelt kép – Vágó István