You are currently viewing Markáns lehűlés jön a hétvégén!

Markáns lehűlés jön a hétvégén!

Péntek éjjel északnyugat felől egy hullámzó hidegfront éri el térségünket. Jelentős csapadék érkezik, és 20 fok alá hűl a levegő.

Pénteken este már eshet!

Délután kezdetben marad a fátyolfelhős idő, majd nyugat felől megvastagszik a felhőzet egy hidegfrontnak köszönhetően. A déli szél estig élénk lesz. A maximumok 30 fokon tetőzhetnek. A késő esti óráktól többfelé fordulhat záporeső, illetve zivatar. Aki estére programot tervez, érdemes egy esőkabátot vagy esernyőt magánál tartania.

Szombaton érkezik a java!

Szombat hajnalban nyugat felől több hullámban érkeznek záporok, illetve heves zivatarok. Heves zivatarokat kísérheti felhőszakadás (lokálisan 20-50 mm), jég (erősebb cellákban 2-5 cm), illetve károkozó szélroham (80-90 km/h). Az itt felsorolt kísérőjelenségek többször ismétlődhetnek a nap folyamán. A hajnali minimumok 16 és 18 fok között alakulnak. Az északnyugati szél zivataroktól függetlenül élénk lesz.

Délután folytatódik a csapadékos időjárás. Záporok és zivatarok több hullámban érkezhetnek, a fent említett kísérőjelenségekkel. Néhol kis időre kisüthet a nap, de nem ez lesz a jellemző. A hőmérséklet maximuma 19 és 22 fok között alakulhat. Estére kissé ugyan csökken a csapadékhajlam, de gyenge eső még előfordulhat. Az északnyugati szél élénk lesz, de az éjszaka folyamán viharossá fokozódik.

Visszahullámzik a front!

Vasárnap reggel csak átmeneti csapadékszünetre van kilátás, a délelőtt többfelé ered el újból az eső. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, olykor viharos. Zivatar is kialakulhat amit apróbb jég, felhőszakadás is kísérhet. A hajnali minimumok 12 és 15 fok között alakulhatnak.

Délután folytatódik a csapadékos idő, de az intenzitás csökken, marad a borult idő. A szél továbbra is erős, olykor viharos lesz. A maximumok 16 és 19 fok között alakulnak. Estére dél felé elhagyja a térséget a csapadék, de marad a borult idő. Az északnyugati szél élénk marad.

Kiemelt kép – Takács Ferenc!