You are currently viewing Milyen időnk lesz hétvégén?

Milyen időnk lesz hétvégén?

A hétvégi időjárás alkalmas lesz egy kellemes kiránduláshoz, de a bátrabbak még megmártózhatnak az orfűi tóban is. Kellemes, mérsékelten meleg lesz!

Hűvös hajnalok!

Szombaton hajnalban változóan felhős lesz az ég. Napos és felhős szakaszok váltogatják egymást. Csapadék nem várató. A minimumok 12 és 15 fok között alakulnak, hűvösebb a völgyekben, enyhébb pedig a magasabban fekvő területeken lesz. A délkeleti szél mérsékelt lesz.

Juhász Mária fotója

Délután folytatódik a változóan felhős idő. Csapadék nem várható. A hőmérséklet maximuma 24 és 26 fok között alakulhat, mérsékelten meleg időnk lesz. A délkeleti szél marad mérsékelt. Estére délnyugat felől a felhőzet csökkenni kezd. A minimumok estére 20 fok alá hűlnek, érdemes az esti sétához egy vékony pulóvert felhúzni!

Kicsit emelkedik a hőmérséklet!

Vasárnap hajnalban derűs időre ébredhetünk, majd a délelőtti órákban megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. A hajnali minimumok 12 és 15 fok között alakulhatnak, a hűvösebb a völgyekben, az enyhébb pedig a magasabban fekvő területeken lesz. A déli szél mérsékelt lesz a délelőtt folyamán.

Koleszár Ákos fotója

Délután folytatódik az enyhe idő, a gomolyfelhők zavarhatják többfelé a napsütést, de csapadékra nem kell számítanunk. A hőmérséklet maximuma 26 és 28 fok között alakul. A déli szél északnyugatira vált, de marad mérsékelt. Estére a napközben képződött gomolyfelhők összeesnek és kiderül az ég. A hőmérséklet 20 fok alá esik vissza.

A hét elején tetőzik a meleg, majd kedden újabb hidegfront érkezik, ám nagy változást nem hoz időjárásunkban. Vagy ad egy löketet az újabb kánikulának?

Kiemelt kép – Jászkai Gábor