You are currently viewing Hidegfront érkezik!

Hidegfront érkezik!

Északnyugat felől lassan már érkezőben van a hidegfront. Szerdán késő délután már vastagodni kezd a felhőzet, de a csapadék csak csütörtök hajnalban érkezhet. Jelentős lehűlés viszont nem érkezik.

Szerda délutántól felhősödik!

Rattinger Eszter fotója

A hajnali órákban északnyugat-nyugat felől fátyolfelhők érkeznek, melyek a délelőtt folyamán tovább vastagszik és szűrni fogja a napsütést. A hőmérséklet minimuma 15 és 17 fok között alakul. A szél délnyugatira vált előbb mérsékelt lesz, majd a déli órákra megélénkül. A délutánhoz közeledve az alacsonyabb szintű felhők is megjelennek, de csapadék nem várható.

Délután tovább vastagszik a felhőzet, de csapadék a késő esti órákig nem várható. A délnyugati szél délután északnyugatira vált és mérséklődik. A hőmérséklet maximuma 30 és 32 fok között alakul. Este tovább felhősödik az ég, és éjjel elered az eső. Megérkezik a hidegfront.

Éjjel érkezik!

Csütörtök hajnalban nyugat felől a szakadozott felhőzet mellé megérkezik a csapadék térségünkbe. Számottevő eső nem várható, de ahol zivatar alakul ki, ott kis területen jelentős eső eshet le. Az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében megerősödik. A minimumok 15 és 17 fok között alakulnak.

Jászkai Gábor fotója

Délután folytatódik az elszórtan csapadékos időjárás, egészen estig előfordulhat zápor és zivatar elszórtan. Az északnyugati szél a késő délutáni órákig élénk lesz, majd veszít erejéből. A maximumok 25 és 27 fok között alakulnak. Este marad a változóan felhős idő, a minimumok 20 fok alá hűlnek vissza.

A hét végére marad a sok felhő az égbolton, de csapadék már nem várható. A kánikula megszűnik, de mérsékelten meleg időnk lesz. Az idő mind strandolásra, mind kirándulásra alkalmas lesz.

Kiemelt kép – Szabó Gabriella