You are currently viewing Hatalmas földrengés Marokkóban!

Hatalmas földrengés Marokkóban!

Szombat hajnalban hatalmas földrengés rázta meg Marokkót. Legkevesebb ezren meghaltak, de ez a szám sajnos tovább emelkedhet.

Magyar idő szerint 0 óra 11 perckor a Richter-skála szerinti 6,8-as (helyi mérések szerint 7,2-es) rengés rázta meg Marokkót. Az epicentrum a Magas-Atlasz hegységben volt.

Az éjszaka folyamán több utórengés volt, és a következő időszakban is számítani kell további rengésekre!

Rengeteg halott, hatalmas károk!

Az áldozatok száma meghaladja a 700-at, de van olyan település, amit nem tudnak megközelíteni egyáltalán. A romok alatt még lehetnek áldozatok. A rengés epicentruma Marrakeshtől 70 km-re volt, a városban is nagyon sok kár keletkezett.

Ez volt Marokkó eddigi legnagyobb földrengése!

Tizenkilenc éve, 2004. február 24-én a Richter-skála szerinti 6,3-as erősségű földrengés rázta meg a Rabattól 400 kilométerre északkeletre fekvő Al Hoceima tartományt, amely 628 ember halálát és jelentős anyagi károkat okozott.

1960. február 29-én pedig az ország nyugati partvidékén található Agadirban pusztított a földrengés, amely több mint 12 ezer ember – a város lakosságának egyharmada – halálát okozta. – írja a Portfólió

További utórangések és egyre több áldozat!

Az elmúlt napokban több közepes erősségű földrengés rázta meg Marokkót. További károk nem keletkeztek. Sajnálatos módon az áldozatok száma meghaladja a 2 ezret, sőt lassan eléri a 2500-at. További áldozatok is lehetnek a romok alatt. A nehezen megközelíthető falvakban az emberek kézzel szedik szét a romokat, túlélők után kutatva!

Cikkünket folyamatosan frissítjük!