You are currently viewing Jövő hét közepéig biztosan kitart a jó idő!

Jövő hét közepéig biztosan kitart a jó idő!

A hétvégén és a jövő hét közepén még biztosan kitart a napos, száraz időjárás. A változás legkorábban szerdán következhet be!

Szerdáig ismétlődik!

Hajnalban derűs időre ébredhetünk, a völgyekben néhol párafoltok képződhetnek, majd azok a napfelkeltével feloszolnak. A hőmérséklet minimuma a Duna és Dráva völgyeiben 10 és 13 fok között alakul, de a Mecsek térségében 15 és 17 fokig hűl le csupán. Délelőtt folytatódik a napos idő, a maximumok a déli órákra elérik a 25 fokot. Az északkeleti-keleti szél mérsékelt lesz.

Kóró Anna fotója

Délután csak kevés felhő lehet az égen, de sok vizet nem fognak zavarni, jobbára napos időnk lesz. A hőmérséklet maximuma 28 és 30 fok között tetőzhet. Az északkeleti-keleti szél mérsékelt marad. Este naplemente után gyorsan csökkenni kezd a hőmérséklet, a minimumok 20 fok alá hűlnek vissza. Folytatódik a zavartalanul napos idő.

Szerda este érkezhet a változás!

Takács Ferenc fotója

Reggel és egészen a késő délutáni órákig marad a jobbára napos időjárás. Az északkeleti szelet nyugati, majd délnyugati váltja ami meg is élénkül a hidegfront előterében. A hőmérséklet is ezen s napon tetőzik, a maximumok 30-32 fok között alakulhatnak. A kora esti órákban északnyugat felől megérkezik a felhőzet és feltámad az északnyugati szél. Jelenlegi modellfutások alapján szárazon jöhet a front, így nem várható érdemi csapadék.

Csütörtöktől felhős időben bízhatunk és a maximumok is 5-6 fokkal csökkennek!

Kiemelt kép – Hadra Adél