You are currently viewing Fokozatosan visszatér a nyári meleg!

Fokozatosan visszatér a nyári meleg!

Nem kell megijedni, a kánikula egyelőre nem tér vissza, ám igen kellemesen melegen alakulhatnak a napok. Sok napsütés várható, mindez egy anticiklonnak köszönhetően!

Hűvös hajnalok, meleg nappalok!

Szerda reggel derűs időre ébredhetünk. A minimumok 15 és 17 fok között alakulhatnak. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. A délelőtt folyamán fokozatosan gomolyfelhők nőnek az égre, de esni nem fog. A hőmérséklet délben elérheti a 25 fokot.

Hoffer Kovács Katalin fotója

Délután folytatódik a gyengén felhős idő, sok napsütésben bízhatunk. A hőmérséklet közel lesz a 30 fokhoz, de nem éri el. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. Estére a napközben képződött gomolyok összeesnek, derűs lesz az ég. A hőmérséklet 20 fok közelébe esik vissza.

Csak kisebb gomolyok!

Csütörtök reggel derűs időre ébredhetünk. A légmozgás gyenge északkeleti lesz. A hőmérséklet minimuma 15 és 17 fok között alakul, de a völgyekben lehet ennél pár fokkal hűvösebb is. A délelőtti órákban marad a napos, idő. Az északkeleti szél a déli órákban megélénkül.

Forray Katreiner Anita fotója

Délután kisebb gomolyfelhők képződhetnek a térségben, de csapadékra nem kell számítani. A hőmérséklet maximuma 28 és 30 fok között alakulhat. Az északkeleti szél időnként megélénkül. Estére a napközben képződött gomolyfelhők összeesnek, így derűs időben lesz részünk. A hőmérséklet 20 fok közelébe esik vissza, az esti sétához egy vékony pulóver már kellhet!

Zavartalan!

Péntek hajnalban egy felhő sem lesz az égen, derűs időnk lesz. A hőmérséklet hajnalban 15 és 17 fok közé hűl vissza, de a völgyekben ennél hűvösebb is lehet pár fokkal. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. Délelőtt melegedni kezd a levegő, a déli órákra meghaladhatjuk a 25 fokot is.

Varga Renáta fotója

Délután folytatódik a zavartalan napsütés. A hőmérséklet maximuma többfelé eléri a 30 fokot. Az északkeleti szél mérsékelt marad, de időnként megélénkülhet. Estére is marad a derűs idő, de érdemes egy pulóvert felhúzni, ha sétát tervezünk, jelentősen visszahűl a levegő.

Hétvégén is zavartalan!

Hétvégén folytatódik az anticiklonális hatás, egyetlen felhő sem lesz az égen. A hőmérséklet továbbra is 30 fok közelében alakulhat, de a hajnalok továbbra is hűvösek lesznek. A szél egész hétvégén mérsékelt marad. Érdemes tehát a hétvégére szabadtéri programot szervezni, az időjárás nem állja az utat.

Kiemelt kép – Rattinger Eszter