You are currently viewing Hullámzó hidegfront vet véget a kánikulának!

Hullámzó hidegfront vet véget a kánikulának!

A hosszú napok óta tartó hőség után hétfőtől kezdődően egy hullámzó hidegfront vet véget a forróságnak.

Hétfőn még meleg lesz!

Hétfőn reggel változóan felhős időre ébredtetünk. A front előterében feltámad az északnyugati szél. Csapadék nem várható. A minimumok 18 és 21 fok között alakulhatnak, de délelőtt már 30 fok közelébe melegszik az idő.

Bátori Gergely fotója

Délután folytatódik a változóan felhős idő. A hőmérséklet maximuma 32 és 34 fok között tetőzhet. Az északnyugati szél kezdetben élénk lesz, majd fokozatosan mérséklődni fog. A kora esti óráktól elszórtan, de számítani kell zivatarok kialakulására, melyek közül néhány igen heves lehet. Zivatarokat felhőszakadás (25-30 mm), jég (1-3 cm) és viharos szél (60-80 km/h) követhet.

Kedden újból zivatarok!

Kedden hajnalban nyugat felől már érkezőben lesz a hidegfront, melynek előterében elszórtan kialakulhatnak záporok és zivatarok. A déli órákig a keleti szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet minimuma 18 és 21 fok között alakul.

Kiss Patrik fotója

Délután nyugat felől megérkezik a hullámzó hidegfront, melynek hatására már egy csapadékrendszer érkezik, melyben heves eseményekre is számítanunk kell. Heves zivatarokban felhőszakadás (10-30 mm), jégeső (1-3 cm) és heves szélroham (60-80 km/h) is kialakulhat. A zivatarok az éjszakába nyúlóan előfordulhatnak. A hőmérséklet ezen a napon màr 30 fok alatt maradnak. Az északnyugati szél zivataroktól függetlenül élénk, olykor erős lesz.

Szerdától visszahűl!

Az igazi megváltás, majd szerdára érkezik meg. A hőmérséklet 25 fok közelébe csökken. Erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés, elszórtan van esély záporok és zivatarokra a délután folyamán. Az északnyugati szél estig élénk, olykor erős lesz.

Szabó Gabriella fotója

Csütörtökön várható a leghűvösebb, sokfelé maradnak a maximumok 25 fok alatt. Eső nem lesz, de a felhők takargatják a napot!

Szeptember első hétvégéjére visszatérhet a mérsékelt meleg, napos idővel.

Kiemelt kép – Jászkai Gábor