You are currently viewing Milyen időnk lesz hétvégén?

Milyen időnk lesz hétvégén?

A nyár eddigi legforróbb hétvégéje elé nézünk. Érdemes vízparton tölteni az időt, vagy egy hűvös szobában. Kemény menet lesz!

Forró szombat!

Szombat reggelre szinte mindenhol 20 fok felett alakul a hőmérséklet, egyedül a völgyekben lehet kicsivel enyhébb az idő. Derűs lesz az égbolt. Délelőtt gyorsan melegedni kezd a levegő, 10 óra magasságában mindenhol 30 fok felett lesz a hőmérséklet. A délkeleti szél gyenge lesz.

Edit Horvathné Nágl fotója

Délután folytatódik a napos idő, ám az égbolton megjelenik néhány gomolyfelhő, melyből nem várható csapadék. A hőmérséklet maximuma 35 és 37 fok között tetőzik, nagyon meleg lesz. A délkeleti szél mérsékelt lesz. Estére a gomolyfelhők összeesnek és a hőmérséklet is 25 fok közelébe csökken. A délkeleti szél mérsékelt marad.

Vasárnap is marad a kánikula!

Reggelre a hőmérséklet mindenhol 20 fok közelébe hűl vissza. Derült égboltra ébredhetünk. A délkeleti szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet már délelőtt meghaladhatja a 30 fokot. A déli óráktól többfelé növekszik meg a gomolyfelhőzet, de esni nem fog.

Péter Burschl fotója

Délután a legmelegebb órákban 34 és 36 fok között alakulnak a maximumok. Gomolyfelhős időnk lesz, de esni nem fog. A keleti szél mérsékelt lesz, majd az éjszaka folyamán délnyugatira vált és megélénkül. Estére a hőmérséklet 25 fok alá csökken mindenhol.

Hétfőn áthalad a talajon a front, ami érdemi változást nem jelent, csupán pár fokkal csökken a hőmérséklet. A hidegfront csapadéka csupán kedden érkezhet meg, ekkor már jelentősen visszahűl a levegő!

Kiemelt kép – Vágó István