You are currently viewing Vasárnaptól érkezhet a front!

Vasárnaptól érkezhet a front!

Markánsnak ugyan nem nevezhető, de több fokkal csökken a hőmérséklet a jövő hét elejére.

Tovább fokozódik a hőség!

Átmenetileg egy anticiklon sodródik fölénk melynek hatására felhőmentes lesz az idő. A hajnali minimumok szinte mindenütt 20 fok felett alakulnak, csak a völgyekben lehet hűvösebb. A változó irányú szél gyenge lesz.

Kóró Anna fotója

Délután folytatódik a napos, felhőmentes időjárás. A hőmérséklet maximuma 33 és 35 fok között alakulhatnak. A változó irányú szél továbbra is gyenge marad. Este marad a derű, a minimumok 25 fok közelébe hűlnek vissza.

Folytatódik a zavartalan!

Pénteken reggel még nem lesz felhő felettünk, majd a délelőtti óráktól többfelé növekszik meg a gomolyfelhőzet, de esni nem fog. A hajnali minimumok 20 fok körül alakulhatnak. A délnyugati szél mérsékelt lesz.

Koller Erika fotója

Délután folytatódik a gomolyfelhős idő, de sokat fog sütni a nap. A hőmérséklet 34 és 36 fok között alakulhat. A délnyugati szél továbbra is marad mérsékelt. Estére kiderül az ég. A minimumok 25 fok közelébe hűlnek vissza.

Fullasztó meleg érkezik szombatra!

Szombaton hajnalban a minimumok 19 és 24 fok közé csökkennek. A hűvösebb a völgyekben, a melegebb a városokban várható. Zavartalan napsütésben bízhatunk. Az északnyugati szél a délelőtt folyamán megerősödik. A déli órákra meghaladjuk a 30 fokot.

Rattinger Eszter fotója

Délután folytatódik a felhőmentes időjárás. A legmelegebb órákban 34 és 37 fokos maximumokat mérhetünk. Érdemes árnyékban tartózkodni ugyanis extrém UV-B sugárzásra kell készülnünk. Az északnyugati szél továbbra is élénk lesz. Estére marad a derű, éjjelre a hőmérséklet 25 fok közelébe hűl vissza.

Vasárnap már közelít a front!

Friss modell előrejelzések alapján délelőtt még sok napsütés várható, majd a déli óráktól a front előterében megnövekednek a gomolyfelhők és elszórtan alakulhatnak ki záporok és zivatarok a térségben.

A front mozgása igen lassú lesz, így az csupán hétfő estére érheti el térségünket a csapadék.

Deák István fotója

Vasárnap a hőmérséklet maximuma 33 és 35 fok között tetőzhet. Az északnyugati szél a déli óráktól feltámad.

Hétfőn a front előtt még 33 fok közelébe melegszik a levegő, majd jelentős lehűlés érkezik. A lehűléssel pedig jelentős csapadékkal is számolnunk kell. Kedden már csak 25 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Kiemelt kép – Rattinger Eszter