You are currently viewing A nyár legkomolyabb hőhulláma érkezhet!

A nyár legkomolyabb hőhulláma érkezhet!

Ma reggel még a lehűlésről beszéltünk, ám a modellek gyökeresen megváltoztatták az előrejelzéseket. A hőhullám egy hétig is kitarthat, lehűlés csak egy hét múlva jöhet.

Sok napsütés kedden!

Reggel napos időre ébredhetünk. A minimumok 18 és 21 fok között alakulhatnak. A légmozgás jobbára gyenge marad. A délelőtti órákban néhol megnövekszik a fátyolfelhőzet. A déli órákban a hőmérséklet eléri a 30 fokot.

Farkas Szilvia fotója

Folytatódik a jobbára napos idő. Néhány gomolyfelhő lehet az égen, de csapadék nem várható. A hőmérséklet maximuma 33 és 35 fok között alakulhat. A déli szél gyenge lesz. Estére a fátyolfelhők összeesnek, derűs időnk lesz.

Tovább fokozódik a hőség szerdán!

Szerdán reggel derült időnk lesz, majd a délelőtti órákban megnövekszik a gomolyfelhőzet. Csapadék nem várható. A hajnali minimumok 20 fokig csökkennek, de a völgyekben pár fokkal hűvösebb, a városokban melegebb is lehet. A déli órákban elérhetjük a 30 fokot.

Györkő Zsombor fotója

Délután tovább fokozódik a kánikula, a maximumok 34 ès 36 fok között tetőznek. A déli szél mérsékelt lesz egész nap. A gomolyfelhők tovább növekednek, de csapadék továbbra sem várható. Estére a felhők összeesnek, csillagfényes időnk lesz. A minimumok 25 fokig hűlnek.

Zavartalanul napos csütörtök!

Átmenetileg egy anticiklon sodródik fölénk melynek hatására felhőmentes lesz az idő. A hajnali minimumok szinte mindenütt 20 fok felett alakulnak, csak a völgyekben lehet hűvösebb. A változó irányú szél gyenge lesz.

Kelemen Norbert fotója

Délután folytatódik a napos, felhőmentes időjárás. A hőmérséklet maximuma 33 és 35 fok között alakulhatnak. A változó irányú szél továbbra is gyenge marad. Este marad a derű, a minimumok 25 fok közelébe hűlnek vissza.

Rákapcsol a meleg péntektől!

Pénteken reggel még nem lesz felhő felettünk, majd a délelőtti óráktól többfelé növekszik meg a gomolyfelhőzet, de esni nem fog. A hajnali minimumok 20 fok körül alakulhatnak. A délnyugati szél mérsékelt lesz.

Délután folytatódik a gomolyfelhős idő, de sokat fog sütni a nap. A hőmérséklet 34 és 36 fok között alakulhat. A délnyugati szél továbbra is marad mérsékelt. Estére kiderül az ég. A minimumok 25 fok közelébe hűlnek vissza.

Hétvégére szubtrópusi idő érkezhet!

Walke Márti fotója

Hétvégén a zavartalanul napos idő mellett, délnyugati áramlással szubtrópusi meleg éri el térségünket. A délnyugati szél mindkét nap megélénkül, olykor meg is erősödik, de estére fokozatosan mérséklődik. Hajnalonként a minimumok 20 fok felett lehetnek, míg napközben 35 és 38 fok között alakulhatnak Baranyában a maximumok. Az Alföldön közel lehetünk a 40 fokhoz, de az országos rekord egyelőre nincs veszélyben (2007 – Kiskunhalas – 41,9 fok).

A hét elején tetőzhet a kánikula, majd kedden lehűlés érkezhet.

Kiemelt kép – Laczkó Martin