You are currently viewing Milyen időnk lesz hétvégén?

Milyen időnk lesz hétvégén?

Államalapításunk ünnepének hétvégéjén igen kellemes strandidőnk lesz. Pénteken még előfordulhat csapadék, de hétvégén esni már nem fog!

Elszórtan még eshet!

Reggel még kevés felhő lesz, majd tovább növekszik a gomolyfelhőzet, elszórtan számíthatunk gyenge csapadékhullásra a záporokból. A hőmérséklet hajnalban 17 és 19 fok között alakulhat. Délelőtt a felhős-napos időszakok fognak váltakozni.

Szabó Gabriella fotója

A délután folyamán is marad a változóan gomolyfelhős idő, elszórtan előfordulhatnak záporok a térségünkben, jobbára jelentéktelen csapadékkal. A hőmérséklet a hidegcsepp hatására alig változik, 30 és 33 fok közötti maximumokra készülhetünk. A záporok miatt párás lehet a levegő. Estére csökken a felhőzet, a hőmérséklet pedig 25 fok alá hűl vissza.

Vasárnap irány a strand!

Általában kevés felhő lesz felettünk, sok napsütésben bízhatunk, többfelé képződhet köd és pára mely kora reggel fel is oszlik. A hőmérséklet minimuma 17 és 19 fok között alakulhat. Az északi szél mindenhol gyenge lesz.

Turi Eszter fotója

Az Orfűi Pécsi tó hétvégére 28 fokig melegedhet!

Délután többfelé növekszik meg a gomolyfelhőzet, de csapadékra nem kell számítanunk. A hőmérséklet maximuma 29 és 31 fok között alakulhat. Az északi szél továbbra is gyenge marad. Estére a hőmérséklet 25 fok alá csökken, a gomolyfelhők pedig feloszlanak.

Vasárnap irány a strand!

Vasárnap reggelre derült időben lesz részünk. Egy anticiklon pereme sodródik fölénk, így zavartalan lehet a napsütés. A minimumok 18 és 20 fok között alakulhat, a völgyekben lehet a hűvösebb, a városokban melegebb. Az északnyugati szél gyenge lesz. A déli órákban már meghaladhatjuk a 30 fokot. Érdemes védekezni az UV-B sugárzás ellen, ugyanis extrém lesz, nagyon gyorsan leéghetünk.

Walke Márti fotója

Délután folytatódik a zavartalan napsütés. A hőmérséklet maximuma 33 és 35 fok között alakulhat. Az északnyugati szél továbbra is gyenge lesz. Estére marad a derű, a hőmérséklet 25 fok alá csökken.

A jövő hét elején folytatódik a napos idő, kánikulával fűszerezve.

Kiemelt kép – Walke Márti