You are currently viewing Strandidő kisebb megtöréssel!

Strandidő kisebb megtöréssel!

A héten igazi strandidőben lesz részünk. Igaz keddtől megnövekedhetnek a gomolyfelhők egy hidegcseppnek köszönhetően, és szerdán záporok-zivatarok alakíthatják időjárásunkat!

Naposabb kedd!

Reggel mindenhol derűs időre ébredhetünk. Enyhe lesz a reggel 17 és 19 fok közé eshet a hőmérséklet, de a völgyekben ennél kicsivel hűvösebb is lehet. Néhol a völgyekben párafoltok képződhetnek. Délelőtt emelkedni kezd a hőmérséklet, a déli órákban már 30 fokhoz közel lehetünk. A déli szél napközben megélénkül.

Kozma Roland fotója

Délután megjelennek a gomolyfelhők az égbolton, de eső továbbra sem várható. A nappali maximumok 31 és 33 fok között alakulhatnak. A déli szél továbbra is marad élénk. Estére maradnak felhők. A minimumok pedig 25 fok alá esnek vissza.

Elszórt záporok szerdán!

Tovább növekszik a gomolyfelhőzet, elszórtan számíthatunk gyenge csapadékhullásra a záporokból. A hőmérséklet hajnalban 15 és 17 fok között alakulhat. Délelőtt a felhős-napos időszakok fognak váltakozni. Nem lesz fronthatás, de a hidegfront tüneteit érezhetjük magunkon a hidegcsepp miatt.

Arnold Szulczer fotója

A délután folyamán is marad a változóan gomolyfelhős idő, elszórtan előfordulhatnak záporok a térségünkben, jobbára jelentéktelen csapadékkal. A hőmérséklet a hidegcsepp hatására alig változik, 29 és 31 fok közötti maximumokra készülhetünk. A záporok miatt párás lehet a levegő. Estére csökken a felhőzet, a hőmérséklet pedig 25 fok alá hűl vissza.

Csütörtöktől kevesebb felhő!

Reggelre kevés felhő lehet az égen, majd a délelőtti órákban újból megnövekednek a gomolyfelhők. Eső csak nagyon is eséllyel fordulhat elő, de váltogatni fogják egymást a felhősebb-naposabb időszakok. A szél mérsékelt keleti lesz. A hajnali minimumok viszont 20 fok közelében alakulhatnak.

Bárácz Betti fotója

Délután folytatódik a gomolyfelhős idő, majd estére visszavonulót fújnak, összesnek. A hőmérséklet maximuma 30 és 32 fok között alakulhat. A keleti szél északira vált, de továbbra is marad mérsékelt. Estére visszahűl a levegő 25 fok alá.

Hétvégére érkezik az igazi kánikula!

Pénteken és még szombaton is a távoldó hidegcsepp miatt lesznek gomolyfelhők az égen, de csapadék már egyáltalán nem várható. A hőmérséklet hajnalonként eléri, sőt meg is haladja majd a 20 fokot (völgyekben 20 fok alatt maradhat), délután pedig 32 és 36 fok között alakulhat. Az UV-B sugárzás pedig EXTRÉM lehet!

Takács Ferenc fotója

Részletes hétvégi előrejelzésünk csütörtökön 16:00-kor fog érkezni!

Kiemelt kép – Bojcsev Szabó Orsolya