You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

Fokozatos melegedés kezdődik a hétvégén, vasárnap már elérhetjük a 30 fokot is. Hétvégén tetőznek a Perseidák is!

Hűvös lesz a hajnal, a minimumok 11 és 13 fok között alakulhatnak. A légmozgás mérsékelt lesz. Derült időnk lesz, szinte egy felhő sem lesz az égen.

Martos Boglárka fotója

Folytatódik a derűs idő, zavartalan lesz a napsütés. Érdemes az UV-B sugárzásra figyelni 10 és 15 óra között ugyanis nagyon erős lesz, könnyen leéghetünk. A hőmérséklet maximuma 25 és 27 fok között alakulhat. A változó irányú szél mérsékelt lesz. Estére 20 fok közelébe hűl a hőmérséklet, marad a derű!

Zavartalanul figyelhetjük szombat éjjel a Perseidák meteorrajt!

Napos vasárnap!

Vasárnap hajnalban folytatódik a derűs idő, egy felhő sem lesz az égen. A hőmérséklet minimuma 14 és 16 fok között alakulhat, de a völgyekben ennél pár fokkal hűvösebb lehet. A déli szél marad mérsékelt. A délelőtt folyamán is folytatódik a zavartalan napsütés, a hőmérsékelt délre eléri a 25 fokot.

Kilár Andrea fotója

Délután is marad a zavartalan napsütés. Érdemes figyelni az UV-B sugárzásra ugyanis 10 és 15 óra között igen magas lehet, sőt akár extrém értékeket is elérheti. Nagyon könnyen leéghetünk. A déli szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet maximuma 28 és 30 fok között alakulhat. Este a hőmérséklet visszahűl, de marad a derűs idő.

Kiemelt kép – Laczkó Martin