You are currently viewing Trópusi eredetű levegő érkezik!

Trópusi eredetű levegő érkezik!

Átmeneti hűvösebb időszak után a hétvégétől trópusi eredetű levegő érkezik hazánkba. A jövő héten újabb hőhullám érkezik, 35 fok feletti maximumokkal! Az év leghosszabb hőhulláma jöhet!

Péntekig mérsékelten meleg!

Kormos Nikolett fotója

Péntekig kitart a mérsékelten meleg időjárás, a hőmérséklet 30 fok alatt marad. Csütörtökön egy hidegfront is érkezik, de kevés csapadék érkezhet.

Hétvégétől egyre melegebb!

Laczkó Martin fotója

Szombaton még alig érjük el a 30 fokot, majd vasárnap újból melegedni kezd a levegő, a maximumok elérhetik már a 30 fokot. Szinte zavartalan napsütésben bízhatunk, csupán fátyolfelhők szűrhetik majd a napsütést!

Hétfőtől feltekerik a fűtést!

Takács Ferenc fotója

Tartós kánikula érkezik, és ami biztos, hogy hétfőtől 35 fok közelébe emelkednek a maximumok és a hajnali minimumok is egyre melegebben alakulhatnak, forrók lesznek az éjszakák is. A hét közepéig zavartalan napsütésben lehet részünk.

Érdemes az UV-B sugarak ellen védekezni, várhatóan EXTRÉM kategóriájú lehet a sugárzás.

Ugyan még messze van, de a modellek jelenleg azt mutatják, hogy a 20.-ai hétvégére igencsak meleg lesz, a hőmérséklet maximuma meghaladhatja a 35 fokot is, és közel lehet a 40-hez!

Török Anita fotója

Ez lehet az év eddigi leghosszabb kánikulája, ameddig az a bizonyos meteorológus szem ellát, a forróság van terítéken. Nem lesz kis menet az biztos!

Részletesebb előrejelzés holnap 7 naposunkban, illetve 36 órás előrejelzésünkben hozunk majd!

Kiemelt kép – Rattinger Eszter