You are currently viewing Milyen idő lesz a hétvégén?

Milyen idő lesz a hétvégén?

Egy markáns hidegfront rontja el a hétvégét, sok eső, szél és jelentős lehűlés érkezik, nem lesz igazán nyárias idő.

Pénteken érkezik az első!

A délután első felében màr intenzív lesz a gomolyfelhőképződés. Elszórtan kialakulhatnak záporok és zivatarok a térségben. A kora esti órákban dél felől megvastagszik a felhőzet, feltámad az északnyugati szél és többfelé ered el az eső. A záporokat néhol heves zivatarok követhetik. Az északnyugati légmozgás zivatartól függetlenül élénk lesz. A hőmérséklet maximuma 30 és 32 fok között alakulhat.

Laczkó Martin

Szombaton hullámzik!

Reggel délnyugat felől kisebb szünet következik, de több hullámban érkezhet kezdetben erős, majd gyengébb zápor. Az égbolt jobbára erősen felhős, vagy borult lesz. A minimumok 16 és 18 fok között alakulhatnak. Az északnyugati szél a délelőtt folyamán erőre kap, megélénkül. Délután délnyugat felől több hullámban érkezhet gyenge zápor, esetleg gyenge eső a térségünkbe. Az északnyugati szél kezdetben élénk lesz, majd az esti órákra fokozatosan mérséklődni kezd. A hőmérséklet maximuma a kevésbé csapadékos területeken elérheti a 25 és 27 fokot, míg a tartósan csapadékos területeken csupán 20 fok közelében maradhatnak. Estére a maximumok mindenütt 20 fok alá csökkenhetnek.

Vágó István

Vasárnap átmeneti csapadékszünet!

Tovább hullámzik felettünk a front, de a délelőtt folyamán átmeneti csapadékszünet alakulhat ki térségünkben. A minimumok 16 és 18 fok között alakulhatnak. Az északnyugati szél a kora reggeli óráktól megerősödik, olykor viharossá fokozódik. Nyugat felől átmenetileg szakadozni fog a felhőzet. Vasárnap délután átmeneti csapadékszünet után nyugat felől újból megvastagszik a felhőzet, többfelé elered az eső. A hőmérséklet maximuma 22 és 24 fok között alakul. Az északnyugati szél erős, olykor viharos lesz, mely ronthat a hőérzetünkön. Este folytatódik a csapadékos időjárás.

Varnyú Dénesné Pott Ágnes

Borítókép: Hoffer Kovács Katalin