You are currently viewing Kora este érkezik a hidegfront!

Kora este érkezik a hidegfront!

Kora este viharos széllel vonul át felettünk a hidegfront. Zivatarok környezetében tovább erősödhet a légmozgás. Erősebb cellákban jég és felhőszakadás várható!

Fokozatosan megvastagszik!

Késő délutánig marad a napos, fátyolfelhős időjárás, majd északnyugat felől egy hidegfront érkezik. A hőmérséklet 30 fokig emelkedik délutánra. A csapadék kora esti órákban érkezik meg, csapadékrendszerben, melyben előfordulhatnak erősebb cellák is.

Merk Ferenc fotója

Fő veszélyforrás a szél!

A csapadékrendszer előterében feltámad a szél, átlagosan 60-80 km/h közötti lökések várhatóak zivatarok nélkül. Helyenként előfordulhat hevesebb zivatar is, ahol a széllökés meghaladhatja a 90 km/h-t is. Továbbá az erősebb rendszerekben előfordulhat 1-3 cm jég és felhőszakadás, néhol 30-40 mm.

Takács Ferenc fotója

A rendszer gyorsan áthalad felettünk, nagyjából az éjféli órákig lecsengenek a zivatarok és helyüket átveszi a gyenge eső, illetve a záporok. Szerdán a hajnali órákban még előfordulhat némi zápor, majd délelőttre teljesen megszűnik a csapadékhullás és felszakadozik a felhőzet.

A hidegfront jelentős lehűlést nem hoz, de a maximumok 30 fok alatt maradnak. Várhatóan csütörtökön és pénteken tetőzik a meleg, majd a hétvégére újabb front érkezik, szombaton alig lehet 20 fok, de vasárnapra újra visszatérhet a mérsékelten meleg idő.

Hétvégi előrejelzésünk csütörtökön délután érkezik.

Kiemelt kép – Varga Dávid Attila