You are currently viewing Estétől újabb hullámokban érkezik csapadék!

Estétől újabb hullámokban érkezik csapadék!

A mai front átvonult felettünk, ám az igazán nagy áttörést a most éjszaka fogja hozni. Délnyugat felől elszórt jelleggel alakulhatnak ki záporok, sőt kezdetben akár zivatarok is!

Még nincs vége a csapadékos időszaknak, délnyugat felől több hullámban érkeznek záporok és zivatarok a térségünkbe, de károkozó viharra már kis esély van. A késő esti órákban az északnyugati szél feltámad és záporoktól-zivataroktól függetlenül erős lesz, majd az éjszaka második felére elvonul a csapadék északkelet felé, ezzel együtt a szél is mérséklődni fog.

Bartek Adri fotója

Délelőtt újból rákezd!

Átmeneti csapadékszünet után szerda délelőtt nagy kiterjedésű csapadék érkezik, ez már jobbára záporos, esős jellegű lesz, de gyenge zivatar nem kizárt. A csapadékrendszer érkezésével együtt feltámad a szél majd többfelé válik viharossá.

Koborzán Prohászka Szilvia fotója

A csapadékos idő a délután órákig kitarthat, majd nyugat felől szakadozni fog a felhőzet és fokozatosan mindenütt kisüt a nap a késő délutáni órákra. A hőmérséklet alig emelkedik a hajnalihoz képest, sőt ahol tartósan esős idő várható ott 20 fok alatt marad addig, amíg ki nem süt a nap. Estére a szél ugyan veszít erejéből, de marad élénk az este első feléig. A hőmérsékelt éjszaka 15 fok alá csökkenhet. Csütörtökön hűvös lehet a hajnal!

Kiemelt kép – Kormos Nikolett