You are currently viewing Markáns hidegfront érkezik!

Markáns hidegfront érkezik!

Kedden napközben még kellemes időnk lesz, majd északnyugat felől délután megérkezik a markáns hidegfront térségünkbe. Akár heves zivatarok is kialakulhatnak!

Kedden reggel már a front felhőzete felettünk lesz, majd északnyugat-nyugat felől több hullámban érkeznek záporok a térségünkbe. Első körben csak gyenge záporokra kell készülnünk. A hőmérséklet minimuma 20 és 22 fok között alakulhat. A délnyugati szél átmenetileg megerősödik, majd fokozatosan gyengülni kezd.

Molnár Virág Nikolett fotója

A szél zivataroktól függetlenül is viharossá fokozódik!

A délután első felében még nyugodt lesz az idő, majd 15 óra magasságában nyugat felől átvonul felettünk a frontrendszer. A záporok és zivatarok mellett néhol heves zivatarok is kialakulhatnak, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga figyelmeztetést adott ki keddre.

Kocsis Zsolt fotója

A fő veszélyforrás a szél, mely többfelé lehet viharos zivatartól függetlenül is. A heves zivatarokat nagy méretű jég, viharos szél követhet, kis eséllyel felhőszakadás sem kizárt. A hőmérséklet maximuma front előtt 29 és 31 fok között fog tetőzni, majd jócskán visszahűl!
A front kora este elhagyja térségünket, éjszakára pedig a szél is csendesedni fog.

Szerdán több fokos lehűlés érkezik!

Kiemelt kép – Maczkó Gábor