You are currently viewing Jelentős lehűlés jön a hét közepére!

Jelentős lehűlés jön a hét közepére!

Pár nap nyárias idő után újabb hidegfrontok érkeznek, melyek jelentős lehűlést hoznak térségünkbe!

Hétfőn sokat fog sütni a nap!

Hétfőn reggel kellemes időben lesz részünk. Sok napsütés várható. Az UV-B sugárzás napközben extrém lesz. A déli órákra a hőmérséklet elérheti a 30 fokot. A déli szél többfelé lesz élénk. A délutáni órákban vastag fátyolfelhőzet érheti el térségünket.

Hirt Valéria fotója

Délután tetőzik a meleg, a legforróbb órákban 32-34 fok várható. Észak felől fátyolfelhőzet mely szűrni fogja a napsütést. A kora esti óráktól északnyugat felől vastag felhőzet érkezik, de csapadék nem várható. A délnyugati szél estig élénk lesz, majd fokozatosan gyengül és északnyugatira vált.

Kedden jön az első!

Kedden reggel már a front felhőzete felettünk lesz, majd északnyugat-nyugat felől több hullámban érkeznek záporok a térségünkbe. Első körben csak gyenge záporokra kell készülnünk. A hőmérséklet minimuma 20 és 22 fok között alakulhat. A délnyugati szél átmenetileg megerősödik, majd fokozatosan gyengülni kezd.

Takács Ferenc fotója

A délután első felében még nyugodt lesz az idő, majd 15 óra magasságában nyugat felől átvonul felettünk a frontrendszer. A záporok és zivatarok mellett néhol heves zivatarok is kialakulhatnak, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga figyelmeztetést adott ki keddre.

A fő veszélyforrás a szél, mely többfelé lehet viharos zivatartól függetlenül is. A heves zivatarokat nagy méretű jég, viharos szél követhet, kis eséllyel felhőszakadás sem kizárt. A hőmérséklet maximuma front előtt 29 és 31 fok között fog tetőzni, majd jócskán visszahűl!

A front kora este elhagyja térségünket, éjszakára pedig a szél is csendesedni fog.

Szerdán jócskán visszahűl a levegő!

Szerda reggel északnyugat-nyugat felől újabb hidegfront érkezik térségünkbe. Kezdetben csapadék nem várható, majd a déli óráktól több hullámban érkezik zápor, illetve zivatar. Az északnyugati szél a délelőtt folyamán megélénkül, megerősödik. A hajnali minimumok 18 és 20 fok között alakulhatnak.

Varga Dávid Attila fotója

Délután folytatódik az esős, záporos idő. Az északi szél erős lesz egészen az esti órákig. A hőmérséklet a reggelihez képest alig emelkedik, a maximumok 20 fok közelében alakulnak, de a tartósan esős területeken 20 fok alatt maradnak. A csapadék kora este elvonul kelet felé, nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, a szél tovább mérséklődik. Megkezdődik a hőmérséklet csökkenése, csütörtök reggelre a minimumok 10 fok közelébe hűlhetnek vissza!

Kiemelt kép – Menyét