You are currently viewing Zivatarok érkeznek délnyugat felől!

Zivatarok érkeznek délnyugat felől!

A következő órákban Horvátország felől egy heves csapadékrendszer érkezhet. A mozgása nyugat-kelet irány. A határt már elérte a zivatar üllőfelhőzete (előfelhőzet). A rendszer cikkünk írása közben (17:00) Zágrábnál jár és közelíti meg Baranya vármegyét.

224915106_4456317774426766_6224672847077516495_n

Átmeneti szünet! (20:43)

Fokozatosan kelet felé tolódik a csapadékmező, majd északnyugat felől egy újabb húzódik fölénk és újból elered az eső. Záporos idő lesz a jellemző, de egy-egy zivatar sem kizárt.

Mi egy kicsit szünetelnünk, köszönjük, hogy eddig velünk tartottatok! Hamarosan folytatjuk!   

 

Bencs-Janos

Elérte Vajszlót! (19:59)

Vajszlót elérte a csapadékzóna, egyre jobban esik. Siklóson is bedörrent egy cella, ott is szakad az eső. Már megint a térség déli felén van a nagyobb zuhi!   

Fótó – Bencs János

 

Pécstől távolodik! (19:50)

A pécsi cella kelet felé veszi az irányt, de még egy jó fél órán keresztül számítani kell csapadékhullásra. Kisebb szünet után újból eleredhet az éjszaka folyamán, de heves esemény nem várható.

A Sellyei cella már közel jár Vajszlóhoz, felhőszakadás és apróbb jég előfordulhat.   

 

Takács Ferenc

Továbbra sem gyengül a déli cella! (19:45)

Sellyén már tombol a vihar. A felhőszakadás mellett sok villámlás is van. Jégről egyelőre nem érkezett jelentés. A következő állomás Vajszló lehet!

Pécsett a Mecsek felett a nedvesség miatt beindult a cella, többfelé lehet felhőszakadás Pécs-Komló-Mánfa-Kővágószőlős-Pécsvárad vonalon!  

Fotó – Takács Ferenc

 

Eső citrom

A Mecsek felett megerősödött! (19:37)

Ahogy írtuk előrejelzésünkben, a Mecsek felett nagy a nedvesség, így megerősödhet a cella és jelentős felhőszakadás alakulhat ki. Továbbra is sok villám várható.  

 

Boldizsár Péter

Gyorsan mozog! (19:35)

Gyorsan mozog a rendszer, hamarosan eláll az eső Szigetvárnál, de úgy tűnik nem az lesz az utolsó hullám, északnyugat-nyugat felől már érkezik egy újabb csapadékrendszer mely lassú gyengülést mutat. Közben Pécsett hatalmas lecsapók vannak.

Fotó – Boldozsár Péter

 

Szabó Zoltán

Pécsett már dörög, Sellyén hamarosan felhőszakadás! (19:23)

Pécsett is eleredt az eső, időnként dörög is egyet az ég. Hamarosan rákezd, jelentős eső várható. A Barcsnál tartózkodó cella elindult kelet felé, hamarosan eléri Sellyét. Kisebb jég és felhőszakadás nem kizárt!  

Fotó – Szabó Zoltán

 

Eső citrom

Barcsnál egy erősebb cella! (19:15)

Barcsnál van egy erősebb cella, melyből felhőszakadás alakult ki. Útját kelet felé folytatja, a térség délnyugati felében jelentős csapadék is eshet, sőt kisebb jég sem kizárt.

 

Egy óra múlva érheti el Pécset! (18:45)

Nagyjából egy óra múlva érheti el Pécset, de továbbra sem hevesek a zivatarok. Sok villám van a rendszerben és többfelé esett kiadós eső amerre járt. Sellyén is hamarosan nekiáll esni!  

 

Kelemen

Szigetvárt közelítik a zivatarok! (18:28)

A térség déli fele is hamarosan megkapja a csapadékot, és Szigetváron már javában dörög az ég. Erősödik a rendszer, de még mindig nem éri el a heves kategóriát. Sok villám van benne és felhőszakadás is várható, de a szél is feltámadhat, illetve 1-2 centis jegek sem zárhatóak ki.

Fotó – Kelemen Norbert

 

Megúszhatjuk a heves eseményeket! (18:14)

Továbbra is úgy tűnik, hogy a rendszer vérmesebb része Baranyától kissé délre vonul el. Ugyan zivatarok érkeznek és így is esély van felhőszakadásra, apróbb jégre és szélerősödésre, de a pusztító viharok egyelőre elkerülhetnek.

 

Kocsis Zsolt 4

Nem olyan vérmesek! (17:53)

Egyelőre nem tűnnek annyira komolynak a cellák. Az egyik Szigetvár-Pécs útvonalon közlekedhet. A későbbiekben továbbra sem kizárt heves zivatar a térségünkben. 

  Fotó – Kocsis Zsolt

 

Zivatar citrom

Kinn a citrom! (17:51)

Baranya nyugati és középső részén már kinn a citromsárga figyelmeztetés. A következő órákban nyugat felől zivatarok érik el a térséget.   

 

Varga Árpád

Akár heves események! (17:15)

Ha heves események is előfordulnak a kora este folyamán akkor a következőkre kell számítani. Fő veszélyforrás a heves kifutószél, többfelé várható 90-100 km/h-hoz közeli lökés. Továbbá az erősebb cellákban kialakulhat 2-4 cm nagyságú jég is. A Mecsek térségében pedig felhőszakadásra van kilátás, ha a rendszer betalál, itt a legnagyobb a nedvesség.

Fotó – Varga Árpád  

Zivatar narancs

Hamarosan kezdődik közvetítésünk! (17:05)

Délnyugat felől a következő órákban egy csapadékrendszer éri el térségünket. A helyzetben benn van a heves események előfordulása is térségünkben, de az is lehet, hogy egy egyszerű gyenge zivatar vonul végig rajtunk.

Követjük útját, hamarosan jelentkezünk további friss információkkal!