You are currently viewing Hullámzó hidegfront! – Percről-Percre!

Hullámzó hidegfront! – Percről-Percre!

A mai nap folyamán több hullámban érkezhet délnyugat-nyugat felől csapadék, de a fő műsor az a kora esti órákban várható. Benne van a levegőben a heves zivatarok esélye, de akár egy-egy gyenge zivatarral is átvonulhat a hullámzó front. A végső szó az időjárásé, mi követjük a mai eseményeket itt a Percről-Percre rovatban!

Közvetítésünk véget ért!
Köszönjük, hogy velünk tartottatok!

Zöld Riasztás

Minden figyelmeztetés visszavonva Baranyában!! (20:48)

A hullámzó hidegfront elhagyta a térséget, már csak gyenge csepergő eső van a térség egyes részein. Holnap egy hosszabb összefoglalóval érkezünk a mai viharról. Köszönjük, hogy velünk tartottatok! Akinek szüksége van segítségre, kérjük jelentkezzen oldalunkon üzenetben, megpróbálunk segíteni, akinek csak tudunk. Mindenkinek szép estét kívánunk és a károsultaknak sok kitartást!

 

Szél piros

Légzuhatag pusztíthatott Pogánynál! (19:30)

A Metnet olvasói jelezték, hogy Pogánytól Szalántáig légzuhatag okozott hatalmas károkat. Tetemes fák kidőlve, villanyoszlopok kidőlve. A kár jelentős! Nem véletlenül mondjuk, hogy ha nem is éri el a térséget a heves zivatar, de mindig készülni kell rá!

 

Eső narancs

Elérte Pécset! (19:12)

Hatalmas felhőszakadás érte el Pécset, várhatóan ez lesz az utolsó! Tovább halad a rendszer kelet felé, legtovább a Mohácsi régióban várható csapadék!

 

Kiss Patrik

Utolsó felvonás! (19:05)

Nyugat felől érkezik a következő egyben utolsó felvonás. Jég csak kis eséllyel, de felhőszakadás és viharos szél továbbra is várható a rendszer érkezésekor!

Fotó – Kiss Patrik

 

Zivatar narancs

Szelidült, de érkezik! (18:50)

Nyugat felől jön az utolsó adag csapadék. Ugyan gyengült, de számítani kell zivatarok kialakulására, ám heves események Pécstől nyugatra már nem várhatóak.

 

Laczkó Martin

Átmeneti szünet Pécsett! (18:38)

Mohácson tombol a vihar, Pécsett pedig kisebb szünet érkezik. Nyugat felől érkezik az utolsó hullám, ami várhatóan nem lesz olyan komoly, de számítani kell heves eseményekre még mindig!

Fotó – Laczkó Martin

 

Zivatar piros

Mohácsra érkezik a szupercella! (18:24)

Mohácsra érkezik a szupercella, nagy jég és felhőszakadás várható, illetve szélvihar!   

 

Streicher-David

Újabb szupercella érkezik! (18:20)

Délnyugat felől újabb szupercella érkezik, mely Sellye vonalában lép be a határon. Mozgása egyelőre kiszámíthatatlan, közvetítjük amint lehet tudni merre mozog!  

Fotó – Streicher David

Szél piros

Orkán Pogányban! (18:17)

Orkán erejű szelet hozott a szupercella Pogányba!   Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapőján 126 km/h volt a lökés!

Varga Árpád

Nagy jég Nagycsányban! (18:14)

Öt centinél nagyobb jég esett Nagcsányban, köszönjük a fotót Varga Árpádnak!

Zivatar piros

Kinn a piros riasztás! (18:12)

Pécs-Siklós vonaltól keletre kiadták a legmagasabb figyelmeztetést zivatarokra. Többfelé eshet károkozó jég, felhőszakadás és szélvihar!

Sándor Petra

Több hullámban érkezik! (17:59)

Délnyugat felől több hullámban több zivatar érkezik. Többfelé várható jégeső, felhőszakadás és viharos szél!  Bárhol számítani kell heves eseményekre is!

Fotó – Sándor Petra

Zivatar narancs

Pécs alatt a java! (17:53)

Pécs alatt megy el a szupercella java, de így is sok jég esett. Nem ez lesz az utolsó, Zágráb felől újabb szupercella mozog Baranya felé!

Fotó – Szata Helga

Szata Helga

Rengeteg jég! (17:50)

Továbbra is Szigetvár-Sellye között mozog a cella, amiből a felhőszakadáson kívül rengeteg helyről jelentettek jégesőt. Sellyén 3-4 centis is esett!  

Fotó – Szata Helga

Laczkó Martin Mohács 3

Szupercella érkezik! (17:37)

Szupercella alakult ki Sellye és Szigetvár között. Egyelőre az iránya Pécs, de akár Pécstől délre is elvonulhat. Követjük az útját. A cellában jégeső és felhőszakadás mellett viharos lehet a szél!

Fotó – Laczkó Martin

szabóandi

Pécs felé tart az első! (16:58)

Az első hullám Pécset is elérheti! Délnyugat felől érkezik az első zivatar adag. Egyelőre Sellye térségében van jelen, de hamarosan érinti Szigetvárt, majd Pécs felé veheti az irányt.   

Fotó – Szabó Andrea

Zivatar narancs

Ez nem lesz gyenge! (16:55)

Délnyugat felől érkezik az első hulláma a zivataroknak. Szigetvár környékén már dörög is. Kinn a narancssárga figyelmeztetés. Komoly zivatarok érkezhetnek, megnőtt a jég esélye is. A zivatarokat követheti felhőszakadás és szélerősödés is.

A következő rendszerek érkezését is jelezni fogjuk, de eddig nem néz ki jól.  

Gyenge záporok! (14:50)

Front előtt kialakultak az első záporok. Mozsgó-Bükkösd térségében alakultak ki záporok, néhol erősebb záporok. Pécs felé veszi az irányt, de jelentős csapadék nem várható. A fő műsor az a késő délutáni-kora esti órákban várható.

Kiss-Patrik

Már Olaszországban jár! (13:39)

Olaszország felől érkezik a zivatarrendszer. Legkevesebbkét tornádó kialakult már egy izolált szupercellából ott. A zivatarrendszer érkezése nagyjából 18-19 órától várható, de nem kizárt már, hogy előterében kialakulnak zivatarok.

Továbbra is bizonytalan a helyzet, és reméljük a rendszer gyengül, mire eléri térségünket.

Fotó – Kiss Patrik

Takács Ferenc

Gyűlik az energia! (13:23)

Egyelőre nyugodt a légkör, de délnyugat-nyugat felől egy zivatarrendszer közelít, ám erőssége egyelőre még nem ismert, hiszen útja során erősödhet, de gyengülhet is. Jelenleg Olaszországban tartózkodik, de közelít Szlovénia, majd Horvátország felé. Egyelőre követjük útját.

A hidegfront előterében elszórtan kialakulhatnak záporok és zivatarok kis eséllyel.  

Fotó – Takács Ferenc

Nyugat felől érkezik az első! (10:49)

Nyugat felől érkezik az első hullám. Ugyan kinn a zivatar figyelmeztetés, de heves események egyelőre nem lesznek. A záporos tömbben néhány beágyazott zivatar van. Jelentős csapadék nem várható, de az ég néhol megdörrenhet!

Zivatar narancs

Hullámzó hidegfront érkezik! (10:30)

Ma több hullámban érkezik csapadék a térségünkbe. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak, köztük akár hevesebb zivatarok is. Hevesebb zivatarokat 2-5 cm jég, felhőszakadás (20-30 mm) és heves szélroham, akár 100 km/h feletti lökések is kísérhetnek.

Kiemelnénk, hogy ezek csak akkor valósulnak meg, ha heves zivatarok (szupercellák) vonulnak végig. Követjük a mai eseményeket, délelőtt kevesebb, délután több információval.