You are currently viewing Újabb hullámzó hidegfront érkezik!

Újabb hullámzó hidegfront érkezik!

Pénteken sem maradunk front nélkül, ám a viharok hevessége tartogat némi bizonytalanságot, így holnap Percről-Percre közvetíteni fogjuk a front érkezését. Azért pár mondatban összefoglaljuk, hogy mire kell számítanunk!

Péntek hajnalban jöhet az első!

Csütörtök éjjel többfelé kiderül az ég, majd péntek hajnalban délnyugat felől megvastagszik a felhőzet és gyenge eső, illetve záporok érhetik el a térséget, kis eséllyel akár zivatartevékenységre is kilátás van, de heves esemény délelőtt nem várható egyáltalán. Az északkeleti szél gyenge, illetve mérsékelt lehet. A hőmérséklet minimuma 20 fok közelében alakulhat. A vastagabb felhők elhagyják a térséget és többfelé kell számítanunk tartósabb napos időszakokra.

Kocsis Zsolt fotója

Délután első felében marad a napos idő, de a front előterében már magasba nyomuló gomolyfelhők kialakulhatnak, melyből elszórtan kis eséllyel alakulhat ki némi zápor, illetve zivatar.

Kora este érkezik a hidegfront!

A délután második felében aztán délnyugat felől több hullámban érkezik meg a hidegfront. Késő délután/kora este több hullámban kell készülni csapadékra, mely a záporok mellett zivatarokat is hozhat a térségünkbe. A hőmérséklet maximuma 31 és 33 fok között tetőzhet!

Egyelőre nem tudni a zivatargócok mozgását és erősségét, de van esély arra, hogy heves zivatarok is kialakuljanak térségünkben. Továbbra sem ijesztegetni akarunk, csupán az időjárási adatokból ezt látjuk, és ezt látja több kollega is.

Kacs Dávid fotója

Ha a heves verzió valósulna meg, akkor ahol a zivatarrendszer/heves zivatar átvonul a következőkre kell készülnünk. Jégre, akár 2-3 cm nagyságúra, viharos kifutószélre, akár 100 km/h-t elérő lökések is lehetnek, illetve felhőszakadásra 10-20 mm (kisebb körzetekben 20-30 mm). Kiemeljük, ez csak akkor valósul meg, ha heves zivatarok érkeznek!

A hidegfront a késő esti órákra elvonul. Szombaton folytatódik a csapadékos idő, a hőmérséklet mindenütt 30 fok alatt marad. Hétvégi előrejelzésünk 21 óra magasságában érkezik!

A pénteki hidegfront érkezését természetesen élőben közvetítjük itt a weblapunkon, illetve facebook oldalunkon.

Kiemelt kép – Megyvid Katalin