You are currently viewing Hőségzáró hidegfront! (Percről-Percre)

Hőségzáró hidegfront! (Percről-Percre)

Egy zivatarrendszer éri el térségünket nyugat felől. Egyelőre a déli ága az erősebb, de nem szabad leírni az északi részét sem. Indul közvetítésünk!

Zöld Riasztás

Felfrissült a levegő! (20:20)

Nyugat felől még gyenge záporok érkeznek az éjszaka folyamán, megszűnt a zivatarfigyelmeztetés! A levegő felfrissült a front átvonulása után 20 fok közelébe hűlt.

Kocsis Zsolt

Pécsett is eleredt! (17:51)

Pécsre is megérkezett a csapadék, sok lecsapó villám van. A következő órákban készülni kell esőre és további zivatarokra!  Kora este kelet felé elvonul a csapadékrendszer!

Fotó – Kocsis Zsolt

Gyenge zivatarok! (17:37)

Gyenge zivatarok és csapadék érkezik nyugat felől. Szentlőrinc térségében villámlás van. Fokozatosan nyugat felől érkezik az égi áldás. Heves események továbbra sem várhatóak, de a szél feltámad és az erősebb cellákban jég is eshet, kisebb szemű.

Zivatar citrom

Csapadék érkezni fog! (17:10)

A heves események dél felé elkerülik az országot, de a rendszer északi ágában is jócskán van energia. Zivatarok és áztató eső az szinte biztosan várható. A szél is feltámad, a rendszer érkezésekor lehetnek viharos lökések is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat már módosította a figyelmeztetést citromsárgára.

A déli ág az erősebb! (16:55)

A rendszer déli ága az erősebb, az északi ág kicsit gyengült, de zivatartevékenységre még mindig nagy számban lehet készülni. Ezért is mondtuk, hogy érdemes lesz percről-percre követni, hiszen a rendszer folyamatosan változik. Érdemes továbbra is figyelemmel kísérni oldalunkat!

Szabó Andi 3

Fő veszélyforrások! (16:43)

A zivatarrendszer fő veszélyforrása a viharos kifutószél. A rendszer érkezését néhol 100 km/h feletti széllökések kísérhetik! Érdemes a könnyen mozdítható tereptárgyakat biztonságba helyezni! Az erősebb cellákban jégeső sem kizárt. Egyelőre egyben van a rendszer, de az időjárás azt is fenntartja, hogy az északabbra eső ág szép lassan gyengülni kezd. Követjük az útját, frissítésekért kövessetek minket!

Fotó – Szabó Andrea

Zivatar narancs

Zivatarrendszer érkezik! (16:40)

Nyugat felől egy zivatarrendszer közelítette meg térségünket, ami továbbra is masszívnak tűnik, és eddig gyengülést nem mutatott. Gyorsan mozog, 2 órán belül eléri Baranyát!